A legnagyobb sörgurukkal is előfordult már, hogy zavarban álltak a sörös polc előtt egy sosem hallott nevű főzde sosem látott sörére bámulva. Persze mostanában, amikor minden hétre jut egy premier, nehéz észrevenni a feltörekvő, vidéki, vagy frissen alakult gerilla főzdéket. Én mégis arra vállalkozom, hogy egy cikksorozatban összegyűjtsem hazánk „kisebb”, de figyelemre méltó főzdéit.
A Dreher kezdte meg a kísérletezést még évekkel ezelőtt, amikor a Hidegkomlós egy blocbusternek bizonyult. Azóta sok minden változott és már nem elég hidegkomlózással megbolondítani a söröket, hanem ténylegesen új termékkel kell előállni. Ebből született meg a Dreher Pale Ale!
A húsvét békésen jött és békésen megy. Ez a hét sem a mérhetetlen mennyiségű programról lesz híres, de a minőségen attól még semmi csorba nem esik, amit jól jelez, hogy most is 3 sör fut be.
A sörforradalom receptje mindenkinek ismerős lehet már: adott egy béna sörrel elárasztott piac, egy pár lelkes amatőr, aki ezt megelégeli és pár év múlva a Kőműves Sanyi bá’ is meg tudja különböztetni az IPA-t a saisontól. De mi van azokkal az országokkal, akiknek eleve jó söreik vannak? Vagy akik még „borosabbak”, „vodkásabbak”, mint mi? De legfőképp mit isznak azok, akikről még ennyi sztereotípia sem kering a köztudatban? Ha van alkalmam, ennek próbálok utána járni. Most éppen Nürnbergben.
Bár a múlt hetihez hasonló, új máj beszerzésével fenyegető programtömeg kicsit csillapodott, azért a húsvét célegyenese is tartogat pár erős programot. Csütörtökön például egy 5 felé osztódás erősen ajánlott!
A legnagyobb sörgurukkal is előfordult már, hogy zavarban álltak a sörös polc előtt egy sosem hallott nevű főzde sosem látott sörére bámulva. Persze mostanában, amikor minden hétre jut egy premier, nehéz észrevenni a feltörekvő, vidéki, vagy frissen alakult gerilla főzdéket. Én mégis arra vállalkozom, hogy egy cikksorozatban összegyűjtsem hazánk „kisebb”, de figyelemre méltó főzdéit.
Emlékeztek, hogy múlt héten a vidék lekörözte Budapestet? Na most a fővároson kívüli területek azóta sem fogták vissza magukat, de erre válaszul a Duna két partja is beerősített. Előadás, premier, gasztro-workshop, csapfoglalás, utazás, sörvacsora…Lassan nem tudok olyan programot elképzeli, ami ne lenne héten.
A Brewers Association (Sörfőzők Egyesülete) kiadta a 2017-re szóló jelentését, hogy melyik főzdék adták el a legtöbb sört az Egyesült Államokban. Nézzük a listát!