Main Area

Brewdog sörökkel buliztak a FIRST Taproomban

A már lassan rendszeres hétvégi eseménnyé váló FIRST főzdebuli múlt hétvégén elég különlegesre sikeredett, köszönhető ez leginkább a Brewdog sörök megszállásának. Ráadásul ez csak a kedvcsináló volt!

Múlt hétvégén megint főzdebulit rendeztek a FIRST Taproomban, viszont most egy elég speckó tematikára húzták fel az eseményt, mivel ez gyakorlatilag egy Brewdog sörshow volt valójában, ahol megmutatták, hogy milyen söröket lehet majd kapni a FIRST webshopban a Brewdogtól!

Az újpesti főzde pultjaihoz viszonylag ritkán jutunk el, mert hát kellően kiesik a mi hatósugarunkból, de úgy gondoltuk most mindenképpen megéri kimenni, hiszen 27 féle Brewdog (Brewdog, Overworks, Collabok) sört lehetett megkóstolni, amik közül 3 még csapra is került. Nyilván a csapolt felhozatallal kezdtük a bulit, nehogy lefogyjanak. Punk IPA, Elvis Juice és Prototypical IPA volt a választék, és egy gyors helyszíni fogyasztói felmérés után (megkérdeztem pár arcot, hogy melyik jött be a legjobban nekik) kijelenthető, hogy az Elvis Juice lett a közönségkedvenc.

A dobozos/üveges felhozatal rejtette viszont az igazi csemegét, hiszen abban voltak az igazán izgalmas és elborult főzetek. Az árak is egy ilyen elég széles skálán mozogtak, hiszen 890 forinttól kezdve 5990 forintig lehetett bevásárolni a csodákból. Nyilván a legdrágább cucc a Dog I, ami egy 15,3%-os bourbon hordóban érlelt imperial stout és egy elég laza 4,24-es értékelése van Untappden. Voltak nyilván a klasszikusok is dobozban, mint a Punk IPA vagy a Dead Pony Club és átmenetnek voltak olyan apróságok, mint a Mr. President DIPA vagy egy Merciful Maverick brut IPA. Fogyott is rendesen a készlet, már akkor is elfogyott háromféle sör, mire mi 6 óra magasságában kiértünk.

Természetesen a "ház sörei" is ott virítottak a csapokon és üvegben is, de most kicsit mindenki a Brewdogokra akart rámenni. Egyébként rákóstoltunk egy friss főzet Flower Powerre is, ha már ott voltunk, egész pontosan múlt hét szerdán kerültek palackokba, úgyhogy tényleg friss volt. De a klasszikusnak számító Evergreen IPA és Tropical is elég jól csúszott.

Összességében abszolút megérte kimenni a főzdebuliba, mert remek hangulat volt és brutál sörfelhozatal olyan tételekből, amikhez nem lehet hozzájutni a sarki kisközértben. A kaja nagyon kellett, mert azért kellemesen simogattak a dupla IPA-k, csak hát meleggel párosítva elég veszélyes játék. Ami nem kellett volna azok viszont a szúnyogok, amik már legutóbb is voltak és most is óramű pontossággal 21 órakor ellepték a környéket és mindenki menekülőre fogta a bulit. Hamarosan pedig jönnek a Brewdog sörök a webshopba a FIRST gondozásában, de erről majd hamarosan bővebben is!

CSEKKOLJÁTOK A BREWDOG SÖFELHOZATALT A WEBSHOPBAN

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel