Main Area

Brown Berry - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Csokis málnás porter
Szín sötétbarna
ABV 5,2 %
IBU 19
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

A csokoládéért a maláta mellett a kakaóbab és kakaópor felel, míg a mánláért: a málna püré. Ilyen egyszerű, és mégis nagyszerű!

TESZT

„A porter a kor népszerű sörfajtájából, az édes barnasörből fejlődött ki körülbelül 300 éve Londonban. Számos alkalommal ment át további átalakuláson a technológia és az összetevők fejlődése, valamint a fogyasztói szokások változásai miatt. Nagyon népszerűvé vált az 1800-as években, és széles körben exportálták, de az I. világháború környékén a népszerűsége hanyatlani kezdett, és az 1950-es években ez a sörfajta el is tűnt. Az 1970-es évek végén, a kézművessör-korszak kezdetén élesztették fel újból. A neve állítólag onnan származik, hogy közkedvelt volt a londoni munkásosztály azon tagjainak körében, akik különféle mindennapi hordári-szállítási feladatokat végeztek. Számos regionális változata született az idők során, és minden stout elődjeként tartják számon (amelyeket eredetileg „stout porternek” hívtak).”

Megjelenés: Sötétbarna szín, mely fény felé tartva kap egy vöröses árnyalatot is. Szintén fény felé tartva látható, hogy közepesen opálos. Habtartóssága alacsony, gyorsan elillan.

Illat: A stílusra jellemző illatok a háttérben maradnak (malátaaroma, keksz). A csokoládé és málna egyvelege viszont kellően dominál már az első pillanattól kezdve.

Íz: A korty eleje málnás, majd keveredik a csokoládéval és végül megjelenik egy kevés malátás édes. A korty lezárása enyhén savanykás, itt jobban kidomborodnak a málnás jegyek.

Összbenyomás: A sör alap elgondolása teljesen rendben van. Ebbe a porterbe abszolút beleillik a málna és a csokoládé is, sőt igazából nagyon megdobja az összképet. Alapvetően elégedett voltam vele, az ízek teljesen a helyükön vannak és minden megfelelően ki is érezhető belőle. Lévén, hogy kísérleti nyúlról van szó és lehet, hogy lesz belőle második kör, remélem, hogy krémesebb és testesebb lesz a végeredmény. Szerintem úgy tökéletes lenne az egész!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel