Main Area

Buda sörcsapkirálya csak téged vár - Jégkert

Buda szívében található a város legtöbb sörcsapjával rendelkező kraft kerthelység, mely nem csak a 36 sörcsaptól különleges hely.

Budán is egyre több kisüzemi sörös hely jön létre, de olyan egység, mely egyszerre rendelkezik jó konyhával, jó sörökkel és hatalmas kerthelységgel, talán az egész fővárosban sincsen, így hiánypótló hely a Jégkert. Teljesen fedett az egység, így védve vagyunk az erős napfénytől, széltől és esőtől is. A Mamut 2-vel szemben, a Széna téren lehet megtalálni a beszédes nevű Jégkertet, ami kaméleonként alkalmazkodik az évszakokhoz. A téli időszakban koripályaként üzemel, viszont májustól szeptemberig átalakul egy 36 sörcsapos sörszörnnyé, ami ilyenkor a város egyik legmenőbb kerthelysége.

Az első meglepetés már a belépéskor éri a vendégeket, ugyanis vendégkártyás fizetési rendszer működik: mindenki kap egy vendégkártyát, így az egész estés fogyasztás erre kerül fel, és csak a távozáskor kell fizetni a felgyülemlett fogyasztást. Kicsit beljebb lépve egy nagyon kellemes, tágas, szellős kerthelység fogadja az embert. De az igazi lényeg a kert közepén található: a 36 sörcsap. 300 ember lazán elfér itt, de teltháznál sem érződik zsúfoltnak a kert, hiszen rengeteg asztal található és szellősen van berendezve. Nagy TV-k vannak elhelyezve, illetve minden asztal fölött található egy lampion, melynek nem csak a világítás a funkciója, de erről később.

36 sörcsap, hogy mindenki megtalálja számára a legjobb sört

A Jégkert nem igazán veri „nagydobra” a 36 számot, pedig büszkén hirdethetné, hiszen a főváros legtöbb sörcsapjával rendelkező helye. A csapokra kerülő sörök kizárólag hazai kisüzemi főzdéktől származnak, ezzel is támogatva az itthoni kraft söréletet. Megtalálható az összes ismert főzde: Mad Scientist, Monyo, Horizont, Fehér Nyúl csak, hogy párat említsünk, de még hosszan sorolhatnánk a többit. A honlapjukon folyamatosan frissítik a csaplistát, hogy már érkezés előtt is mindenki tudja, mire számíthat. Egy kakukktojást azonban kiszúrhat az éles szemű vendég, hiszen egy csapon nem kisüzemi sör folyik: aki nem rajong a kraft sörökért, van számára egy menekülő sör, egy világos láger, Staropramen formájában. A Jégkert igyekszik 1-2 hetente sörpremiert, vagy csapfoglalást is tartani. Ilyenkor meg is hívják az adott sörfőzde arcait, akikkel meg lehet vitatni a söröket. Ezen kívül különböző nyereményekkel és a sörből/sör mellé készült desszertekkel is szolgálnak az ilyen estéken.

CSEKKOLJÁTOK A CSAPLISTÁJUKAT

Ha nem csak sörözni szeretnél, de ennél is egy jót

Egyre több kocsma ismeri fel, hogy a jó sörök mellé igénylik a vendégek a finom ételeket. Ezt a Jégkert is felismerte, hiszen remek konyhát üzemeltetnek. Az étlapjuk nagyon bőséges: levesektől/sörkorcsolyáktól kezdve a burgereken át a főételekig mindenki talál a saját szájízének valót. Napi séf ajánlatok is vannak, illetve ebédelni is van lehetőség, ugyanis napi ebéd menük közül is lehet választani. Már így is nagyon bőséges és nagyon komoly a Jégkert étlapja, és a legtöbb sörös kocsma megirigyelné ezt, nem is nagyon kellene ezt fokozni. De a Jégkert ezt máshogy gondolja! Szerintem a nagy durranás náluk a desszert! A cukrász vénákkal is megáldott szakácsok nem csak különleges és istenien finom desszerteket készítenek, hanem alapanyagként a söröket is felhasználják! Bizony, több olyan desszert is kérhető, mely sörből készült. Ezen kívül, ha sörpremiert tartanak, akkor mindig készül az adott premier sörből desszert. Érdemes együtt is kipróbálni a sört és a desszertet.

CSEKKOLJÁTOK AZ ÉTLAPJUKAT

Hogy mitől is egyedi a Jégkert?

A minőségi kraft sör a minőségi konyhával tuti recept, de a Jégkert nem állt meg ennyinél. A legkúlabb dolog, amivel máshol még nem találkoztam: a saját mobilodról tudsz rendelni sört! Ehhez nem kell mást tenni, mint az egyik pincértől elkérni a QR kódot, ezt beolvasni a telefonoddal és voila! Ételt és italt, tehát bármit tudsz rendelni a választékból egy gombnyomással! Nem kell vadászni, leinteni a pincéreket, gyors és egyszerű módja a rendelésnek. Számomra nagyon bejött ez a rendszer, gördülékenyen működik.

A cikk elején említett lampion is itt jön be a képbe: mindegyiken található egy pincérhívó gomb, így nincs szükséged az évek alatt kifejlesztett pincérkereső tekintetedre! Ezen kívül található még a lampionokon egy három állású kapcsoló is, amivel a funkcióját lehet kiválasztani: a hangszórójából a TV-n zajló sportesemény hangja szóljon, vagy zene szóljon, vagy inkább egymást szeretnétek hallgatni, így a kikapcsolást érdemes választani.

Amit még ki szeretnék emelni, az a sörkóstoló: a vendég saját maga válaszhatja ki, melyik 4 sörből szeretne kérni 1-1 decit. A söröket kis kóstoló poharakban kapjuk "falécen", megszámozva, hogy tutira tudjuk, mely sört kóstoljuk. Azoknak érdemes sörkóstolót választani, akik nem a mennyiségre szeretnének rámenni, de sok sört szeretnének megkóstolni.

Nem igazán tudok negatívumot mondani a helyről, engem nagyon meggyőzött a változatos sörcsap listával, az isteni konyhával és a mobilos rendeléssel. Azt ajánlom számotokra, a következő baráti sörözést szervezzétek ide és próbáljátok ki!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel