Main Area

Calm Storm - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Balti Porter
Szín sötétbarna
ABV 9,8%
IBU 44
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

A balti porterre nem lehet azt mondani, hogy könnyed stílus. Ennek a magas alkoholtartalmú, malátás, alkohoholos lagernek is egy szélsőséges változatát álmodtuk meg. Csak a fény felé tartva láthatunk benne egy kis bíbor derengést, másképp nézve éjfekete. Illata és íze aszalt gyümölcsös, csokis, enyhén kávés. Ízgazdagsága enyhe alkoholos melegséggel párosul. Nem csak téli estékre!

Jó alap a hordóban érleléshez, szeretünk vele kísérletezni. Aktuális hordóérlelt változatait megtalálod a Kísérleti Nyulak között. Érdemes összekóstolni!

TESZT

Hagyományos sör a Balti-tenger partján lévő országokból. Az Angliában kitalált és onnan exportált magasabb fajsúlyú barna és imperial stoutok belső kifejlesztése. Történelmileg felsőerjesztésű, de számos sörfőzde alsóerjesztésű élesztővel kezdte főzni a sört, ahogy a többi sörüket is.”

Megjelenés: Opálos sötétbarna szín. Sárgásbarna krémes hab, mely rövid ideig tart, de egy vékony habréteg megmarad a sör tetején.

Illat: Malátás édesség jellemzi, ami masszív alkoholos jegyekkel párosul. Kávés, karamellás és diós jegyek felfedezhetőek benne, mégis inkább a sötét maláták karakteressége tud kibontakozni igazán.

Íz: Malátás édesen kezdődik és testes alkoholos befejezést ad, a kortyérzet mégis kifejezetten selymes marad. A sötét maláták nagyon sok ízjegyet adnak hozzá, úgy illatban, mint ízben is jön a karamella, dió és néhol kávé.

Összbenyomás: Ez a sör volt a „kiindulópont”, ebből jöhetett létre a Coffee Storm, ugyanis annak a Calm Storm az alapja. A Coffee Storm már bizonyított, így már látatlanban is tudtam, hogy a Calm Storm sem lesz csalódás és hozta is, amit vártam tőle. Gazdag malátás ízvilág, amiből sok minden kiérezhető, főként a karamellás, diós, néhol kávés jegyek, erre is azt tudom csak mondani, hogy rettentően komplex. Ahogy telik az idő és szépen melegszik a sör úgy mutatja meg egyre több és több arcát, például előjönnek aszalt gyümölcsös ízek néhol pedig rumos beütést kapunk. Az a legtutibb, ha rászánunk egy estét és összekóstoljuk a Coffee Storm-al, mert szerintem így kapjuk meg azt az ízélményt, amelyet ez a két sör tud nyújtani.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel