Main Area

Chessie - TESZT

Hedon
Sörfajta New England IPA
Szín Borostyán
ABV 6,5
IBU 80
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Premier

Teszt

Mikor megérkezett a hír, hogy kijön a Hedon első palackos New England IPA-ja, a Chessie, elég kíváncsi voltam a végeredményre. Egyrészről ott volt a tény, hogy a csak csapra készülő, hasonló stílusú IPA-ik még eléggé kísérleti jellegűek voltak, viszont másrészről reménnyel töltött meg, hogy ehhez maga a főzde is így állt, meghallgattak minden véleményt, majd kis időt kértek és bemutatták a víziszörnnyel dekorált palack.

A csápos címke alól aranysárga, nagy habkoronájú sör tekereg elő, nehéz, trópusi és gyógyfüves illattal: máris 1 pont az optimista felemnek, hiszen ez csak jót sejtet. Az 1 pontos előny pedig a kóstolás után 2-re nő: az ízben sem kell csalódnom. A sörben ott az érezhető gyógyfüves-teás vonal, de emellett ott az ilyenkor sokszor megfigyelhető karamell is. Ami a gyümölcsös részleget illeti, ízben inkább a barack kompótot fedezem fel, na meg a citrusosságot, ami már szinte elengedhetetlen egy IPA esetében. A sör NEIPA jellege is rendben van, hiszen a korty krémes, a füves-gyümölcsös ízek pedig intenzívek. A komlókeserű csak a korty végén mutatja meg magát, de ott határozottan. 

Ahogy azt a leírás alapján is gondolhatjátok, nem egy klasszikus NEIPA-t kapunk, inkább annak angolosabb testvérét egy kicsit teásabb ízvilággal. Ez azonban közel sem probléma, sőt én kifejezetten élveztem, hogy a sör kvázi kicselezi az elvárásokat és mer valami újat mutatni. Szóval Hedon: csak így tovább!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel