Main Area

Choxymoron Raspberry-vanillia edition - TESZT

SIMA Brewing
Sörfajta Black IPA / Cascadian Dark Ale
Szín fekete
ABV 6,5%
IBU 65
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

A gyümölcsök szerelmeseinek elkészítettük Black IPA-nk málnás-vaníliás változatát a téli esti bekuckózáshoz. A Choxy gyümölcsös komlózására ráerősítettünk rengeteg málnapürével, a hozzáadott madagaszkári bourbon-vanília háttérben megbúvó ízjegyei pedig kellemes, lágy összhangot alkotnak a csokimalátával, így téve teljessé a gyümölcsös csokimámort.

TESZT

Megjelenés: Szép sötét fekete színe van, és mivel ez egy IPA, így kellő mennyiségű habbal is rendelkezik, ami gyönyörűen krémes, ráadásul nem illan el hamar. A csokoládé- és festőmalátának köszönhetően a hab nem fehér, inkább barnás.

Illat: Illatban a komló dominál, az Amarillo és Citra komlóknak köszönhetően gyümölcsös, enyhén barackos illata van a sörnek.

Íz: Hihetetlenül komlós, gyümölcsös, friss a kortyérzet, a korty lecsengésekor pedig átvált egy visszafogott pörkölt malátás, csokoládés, kávés ízbe, mely ki lett egészítve a málnával. Nagyon jól működik együtt a csokoládés íz a málnával. Sajnos a vaníliát én nem éreztem ki.

Összbenyomás: Eszméletlenül harmóniában van a gyümölcsös, komlós íz a pörkölt malátás ízzel. Nem lóg ki semmi, nincs semmi túltolva. A málna csak jót tett a sörnek. Olyan, mintha egy málnás étcsokit enne az ember. Csak ez sör, és nem esszük, hanem isszuk. Az IPA és stout/porter szeretőknek feltétlen ajánlom ezt a sört, de a kisüzemi sörvilággal most ismerkedőknek is bátran ajánlom ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb (tökéletes) sört.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel