Sörfőzde leírása a sörről
Ez egy Double Dry-Hopped (DDH) Session IPA, amit duplán hidegkomlóztunk Citra komlóval. A sörnek emiatt annyira intenzív ízvilága van, hogy felér egy egész gyümölcskosárral.
TESZT
A méltán népszerű citra komló felhasználásával készített a HopTop Brewery egy duplán hidegkomlózott single hop seisson IPA-t.
Session IPA, tehát alacsony alkoholtartalmú sörről van szó: jelen esetben 4%. A citra komlón kívül más komló nem került a sörbe, viszont duplán meg is lett komlózva. Ennek hatására intenzíven illatozik a sör, eléggé gyümölcsös illata van. Szép narancsos-sárgás színe van, viszont a habja túlságosan hamar leülepszik. Maga a sör egy könnyed, egyszerű, jól csúszó nedű, de közben kellően komlós a duplán hidegkomlózásnak köszönhetően. A session IPA stílus pont a könnyedségről és egyszerűségről szól, amihez jól passzol a citra komló fűszeressége. Nincs túltolva a citra, de kellően gyümölcsös, frissítő jellege van. Leginkább egy nyári 40 fokos, balatoni strandolások közben esne a legjobban ez a sör, de a március eleji, korai tavaszi kirándulás közbeni pulled pork szendvics elfogyasztásához is tökéletesen passzolt ez a sör.
Ettől a sörtől nem kell nagy megfejtéseket várni: ez nem egy agyonkomlózott, tripla IPA, illetve nem egy hordóérlelt sör. De pont az egyszerűsége miatt szerethető ez a sör. Apropó, hordóérlelt sör: a következő teszt egy ilyen tétel lesz a HopTop-tól.