Main Area

Clickbait - TESZT

Dealbreaker Brews
Sörfajta Italian Pilsner
Szín aranysárga
ABV 4,9 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Szóval olasz stílusú Pilsner. Elég kattintásvadász cím egy hidegkomlózott lagernek, nem? Pedig a stílus gyökereit tényleg errefelé kell keresni. Ropogós és világos Pilsner visszafogott keserűséggel, tele a bátran adagolt Saphir és Hersbrucker komlók virágos, citrusos, fekete teás aromáival.

TESZT

Megjelenés: Rendkívül tiszta aranysárga színnel rendelkezik, habja aprószemű, krémes és kellően hosszantartó.

Illat: A virágos és teára emlékeztető jegyek jól érezhetőek, ehhez párosul a kissé gabonás illatvilág, melynek leginkább kekszes beütése van.

Íz: Gyengén karbonizált, friss és ropogós. A korty eleje malátásan édes, a végén pedig a citrusos és virágos ízjegyek biztosítanak egy enyhén száraz lezárást. Közepesen testes.

Összbenyomás: Ha lager-ről van szó, akkor nekem a pilsner az a kategória, ami szóba jöhet első számúként. Ez egy közepesen testes sör, ahol az ízek kellőképpen összhangban vannak és egyik sem lóg ki úgy igazán. Már lassan a hidegkomlózott lagerekből is Dunát lehet rekeszteni, ennél a sörnél viszont nagyon klappol a komlóválasztás és a citrusos, enyhén száraz zárása a kortynak rendkívül jól áll neki. Az enyhe karbonizáció és a friss, ropogós ízvilág miatt nagyon gyorsan el lehet pusztítani, emiatt jellemzően két-három korsós megoldásról beszélhetünk. Ha ma csak egy hidegkomlózott lagert innál, akkor válaszd ezt, nem fogod megbánni!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel