Main Area

Coffee Storm - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Balti Porter
Szín sötétbarna
ABV 9,8%
IBU 44
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Coffee Storm - Calm Storm. Nem bonyolult. Adott volt egy kiváló balti porter, és ezt még tunningoltuk. Costa Rica-i "San Francisco" kávé bővíti az ízek és aromák sorát.

„-Kapitány úr, meghoztuk a rumot!

-Milyen rumot? Kávéval átitatt éjfekete balti porterre szomjazom, ti eszeveszettek!

Miért inna a tengerész rumot éjnek évadján, ha ihat egy jó kávés portert, mely hazáig repít!”

TESZT

Hagyományos sör a Balti-tenger partján lévő országokból. Az Angliában kitalált és onnan exportált magasabb fajsúlyú barna és imperial stoutok belső kifejlesztése. Történelmileg felsőerjesztésű, de számos sörfőzde alsóerjesztésű élesztővel kezdte főzni a sört, ahogy a többi sörüket is.”

Megjelenés: Megnyerő kissé opálos sötétbarna szín, vékony, rövid ideig kitartó sárgásbarna színű hab.

Illat: Először a kávé markáns illata érezhető, ami után előbukkannak az édeskés malátás jegyek és zárásként enyhén alkoholos beütéssel rendelkezik.

Íz: Malátás édesen kezdődik és testes alkoholos befejezést ad, a kortyérzet mégis kifejezetten selymes marad. A kávé mindvégig erősen jelen van és ez az íz még a korty után hosszú percekkel is tökéletesen kiérezhető. Közepesen keserű, inkább a malátás édesség dominál a kávéval karöltve.

Összbenyomás: Maga a sör rendkívül testes és brutális alkoholtartalommal rendelkezik. Ez utóbbi nem bántó, sőt, kifejezetten jól áll neki, de éppen emiatt nagyon alattomos, mivel simán lecsúszik belőle 1-2 doboz és máris érzi az ember, hogy „hoppá!” ezért csak óvatosan vele (kivéve, ha pont ez a cél). Az ízében elég nagy a játék, mert sok jegyet fel lehet benne fedezni, első sorban ugye a malátás édesség és kávé, ami igazán dominál, de mellettük jól érezhetőek a karamellás, diós és pörkölt jegyek is. A komló enyhén fűszerezi a sört és szerintem ennél több nem is szükséges. Egy hidegebb napon én biztosan bontanék egyet egész estés társként, de abszolút ajánlott minden kávés sör kedvelőnek!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel