Main Area

Csapasd a sört a Corvin sétányon

Megnyitotta csapjait az V. Corvin Szezonnyitó Sörfeszt és rögtön meg is mondjuk miért nézzétek meg.

Már ötödik alkalommal sörösítik be a Corvin sétányt a Serfőzőék és még mindig egy kellemes rendezvény érzését nyújtja. Évek óta ezzel nyílik meg a szabadtéri sörözések lavinája és most sem okoztak csalódást. A kezdetekre emlékeztető mérettel vágnak neki a szezonnak, ami egyrészről jó, másrészről kicsit fura.

A sörfesztivál újra a Corvin sétány elejéről kezdődik, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy a kiállítók egyik része közvetlenül a Corvin pláza előtt lesz, míg a többiért (és a ToiToi WC-ért) az elmúlt években megszokott kicsit hátrébb helyezkedő részre kell menni. Abból a szempontból ez egy remek dolog, hogy sokkal több hely van, kevésbé vannak egymás seggében az emberek, kényelmesen le lehet ülni sörözni. Másrészt viszont kicsit szét is húzza a fesztet, mert ha az egyik végén van az, amit inni szeretnénk, a másik végén pedig a következő tétel, akkor azért kicsit fura helyzet állhat elő,mert az előbb említett nyugis, leülős sörözés koncepciója csorbul. A mosdó kérdésről nem is beszélve.

A sörfesztre érdemes úgy készülni, hogy készpénzzel érkezzünk, mert bár vannak terminálok néhány bodegában, de nem ez a jellemző. Egyébként meg táskával is érdemes készülni, mert többnyire vannak üveges változatok is a sörökből és ha valami nagyon bejön, akkor már be is lehet zsákolni, hogy ne kelljen a későbbiekben vadászni rá.

A sörök tekintetében nem nagyon kell kompromisszumról beszélni, mert mindenki megtalálja a számításait, elég csak ránézni a sörlistára. De most még pluszban adunk is pár tippet, hogy mire érdemes tényleg rámenni.

A klasszikusok kedvelőinek

Alapvetően olyan tételeket ajánlok ebben a szekcióban, amik nem nagyon dolgoztatják meg az ízlelőbimbókat, ami nem probléma, mert tökéletes ivósörök. Lager, pils és egyszerűbb/klasszikusabb IPA-k, APA-k.

Fehér Nyúl Pils -Pils - 5,0%

Fehér Nyúl IPA - IPA - 6,5%

Arany Apa - Apa- 4,7%

Face To Face - Ipa- 6,5%

Balatonvilágosi - Pilsner - 5%

Rizmajer Világos

A kalandoroknak

Már kezd bonyolódni a dolog, jönnek a komplexebb tételek a NE IPA-k, gyümölcsös cuccok, de még mindig inkább amolyan óvatosan, biztonsági játékra megy az ember.

Madhouse - NEIPA - 5,5%

Mango Bay - Mango Milkshake Pale Ale - 5,2%

Ace Of Flakes - White IPA - 7,5%

Misty - NEIPA - 6,6%

Berryside - Meggyes-szedres Fruit beer 4,5 %

IPA Colada - Pineapple IPA - 7%

Aunt Mary - Sour Cherry IPA - 7%

Punk Juice – Australian IPA (5,9%)

Rizmajer Popcorn – Dupla IPA

A kamikaze harcosoknak

Ide került minden, ami szétszedi az arcotokat darabjaira. Stoutok, dupla IPA-k, szétkomlózott szörnyek. Valójában mindenkit csak bíztatni tudok, hogy ezekre menjen rá, mert különlegesek, ezeknél fogja megtapasztalni a sörök sokszínűségét.

Liquid Cocaine - Imperial IPA - 9%

Magyar Uborkasaláta - Cucumber Berliner Weisse /w AF Brew (RU) - 3.5%

White Stag - white stout kakaóbabbal és kávéval - 5,2%

White Passion - Mangós-maracujás bajor búza - 5,2%

Ultraside - ananászos dupla ipa 9%

Detoxide -Russian Imperial Stout 10,5 % - PREMIER

SUISIDE -Barley wine -11 %

Amiről nem esett szó, de mindenképpen érdemes megnézni az a Beerside standja, ahol külföldi különlegességek vannak és ezek közül még egy némely tétel soft-serve verzióban is kapható lesz. Enni nem nagyon van opciónk, az egy szem nagy kajás standot láttam csak, ahol mindenféle van, de szerencsére a Corvin sétányon akadnak egyéb lehetőségek is.

Végkifejlettben megint stílusosan indította útjára a sörszezont a rendezvény, munka utáni, vagy hétvégi sörözéshez ideális helyszín, nem is kell tovább keresni. Reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk és nem állja útját a sörfogyasztásnak. Az pedig egy érdekes kérdés, hogy a Szezonzáró rendezvény milyen lesz, hiszen ha nagyobb területtel lehet gazdálkodni, akkor lehet még több kiállító jelenik meg, ami azért szintlépés lenne. Addig is nyomás ki sörözni!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel