Main Area

Darkness Cannot Drive Out Darkness - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Imperial Milk Stout
Szín Fekete
ABV 9
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Chocolate Cake Imperial Milk stout.

Teszt

Bár a Heist Brewery neve nem tartozik a minden nap emlegetettek közé még a megszállott sörösök világában sem, a főzde azért néhány embernek ismerős lehet, aki már egy ideje igyekszik lehalászni minden izgalmas újdonságot. A szóban forgó angol főzde ugyanis szinte hónapra pontosan tavaly szivárgott be az itthoni köztudatba, méghozzá egy vérnarancsos kollab főzettel, melyet a Balkezessel hoztak össze. A Blood Love Rhetoric elég jól sikerült, a srácok pedig jó fejnek bizonyultak, így idén sem maradt ki a magyar látogatás, most azonban a főzdepark került a célkeresztbe nem csak 1, de rögtön 2 főzet erejéig. A hazai partnerek ezúttal a Horizont és a Monyo soraiból kerültek ki, a különböző helyeken készült sörök azonban mégis összeforrtak: a két főzet ugyanis gyakorlatilag egy sütemény két részét alkotja meg. A Horizonté lett a csokis tészta egy imperial milk stout képében, a vaníliás krémet pedig a Monyóval keverték ki a vendégek cream ale-nek álcázva. Ilyen felvezetés után pedig nem volt kérdés, hogy a sörduó is felkerül a tesztelendők listájára.

A piskóta felelős Horizont söre hozza az imperial stouttól megszokott és elvárt éjfekete színt és apró habot, sőt még illata is inkább a hideg, laktózzal megbolondított kávéra hajaz. Íz terén azonban beindul a tésztagyár csokis egysége is: egy telt, fekete csokis íz tölti be az arcot, melyben minden korty után egyre szebben kinyílik a holland kakaópor jellegzetes aromája is. A csokihullámot idővel aztán leváltja a kávé enyhe kesernyéssége, ez pedig jó ideig velünk is marad.

A Horizont tehát ígéretéhez híven szállította le a sütemény krémes, masszív, egyszerű, de intenzív sörré formált tésztáját. A kakaóval tényleg nem spórolt senki a főzde-cukrászatból, így a sör akár önmagában is élményt jelent, de aki ki akarja élvezni az elgondolás minden rejtett rétegét, az bizony a Monyo cream ale-je előtt vagy után fogyassza.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel