Main Area

De Molen Collab - TESZT

Reketye
Sörfajta Stout
Szín Fekete
ABV 6
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Reketye Brewing és a De Molen közösen elkészített söre.

Teszt

Reketye Zoli nem csak névleg punk. Ő valahogy az egész kraft összefogástól függetlenül, mégis a többiekkel együtt működve létezik és hozza azt a szintet, amit becsülünk és lassan elvárunk a sörtől. Az ilyen punk arcokon viszont már nem tudsz meglepődni. Kollab készül a De Molennel, aki azért alaphangon is egy kiváló, világhírű főzde? Ja ez valahol, tudat alatt benne volt a pakliban. Még azon sem akadtam meg, hogy ezt a közös sört nem síppal-dobbal-nádihegedűvel tolják, csak éppen felkerül egy csapfoglalón. Na de az, hogy milyen sört kaptunk, még engem is fejvakarásra kényszerített. Ezt nem láttam jönni, na.

Kaptunk ugyanis egy fekete, Guinness-es sörpornó videókat megszégyenítő habbal rendelkező stoutot. A neve nemes egyszerűséggel De Molen Collab, a címke pedig a főzde logója. Az illata kakaós, enyhén savanykás, de alapvetően semleges és az íze…nos az íze is. Kakaóbab, fekete csoki, sűrű test, de ennyi. Semmi extrémkedés, semmi rejtett csavar, semmi malajziai fűszerizé. Egy kellemes, tömény, kakaós és kifogástalanul kivitelezett stout. Először nem értettem: ez egy nemzetközi kollab, ilyenkor szokott elszabadulni a pokol és jönnek a beteg ötletek. Ez meg egy kakaós stout. Ami kifogástalan. És ekkor esett le. Ugyanis a pohár végére még egy ilyet betoltam volna, annyira jól csúszott. Ez pedig már önmagában is igen sokat ér.

Igazság szerint ezt a sört azoknak tudom ajánlani, akik nem keresnek feltétlen WTF összetevőkből főzött söröket. Ez nem arra van. Ez elegáns, szép és baromi finom. Aki pedig ezt értékeli, az boldog lesz ezzel a palackkal. (Azért kíváncsi leszek az együttműködés betegebbnek tűnő, Paprikator nevű gyümölcsére is).

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel