Main Area

Díszdobozos sörcsomag lehetőségek a boltok polcain!

A karácsonyi hajtást és készülődést a boltok polcai és kínálata is elég szépen le szokta követni, így ilyenkor jelennek meg nagy számban a sörcsomagok is. Most ezeket vesszük sorra.

A kisüzemiek minden évben készülnek sörcsomagokkal, amik mehetnek a karácsonyfa alá, ezekről már korábban ITT írtunk. Azonban a boltok polcaira is felkerülnek ilyenkor sörcsomagok, amik bár nem szezonálisan karácsonyra lettek főzve, viszont elég menő pakkok szoktak így is kikerülni.

Eddig minden évben hemzsegtek a karácsonyi katalógusok a sörös díszdobozoktól, azonban idén valamiért csak egy legény van talpon a vidéken. Ez pedig nem más, mint a Spar, ugyanis itt vannak nagyobb számban díszdozos kiszerelések, amik többnyire sör és logózott pohár kombót jelentenek.

Van egyszer egy annyira nem különleges vonulata a sörcsomagoknak, amik a klasszik nagyüzemi szortimentet erősítik, annyi kiegészítéssel, hogy a sörök mellett van pohár is a csomagok nagy részében. Az Óvatos Duhaj csomag már csak a pohár miatt is megéri, mert ezt a kelyhet elég nehéz beszerezni. A Kronen pohár dettó ugyanez. A kettő között annyi a különbség, hogy a Kronen csomag árazásakor kicsit elgurult valakinél a gyógyszer, mert nem túl baráti 4 sörért és egy pohárért a 2500 forint.

Viszont a mainstream vonal mellett van egy sokkal érdekesebb oldal is a reklámújságban, mégpedig egy olyan, amiből szívesen csipegetne bárki szerintem. A cseh vonalat az 1 literes csatos palackos Pilsner képviseli, ami kb minden gyűjtőnek kell otthonra. Ez mellett van még Primator válogatás, amiben 8 sört kapunk 3000 forintért, ami azt jelenti, hogy még 400 forintba sem kerül egy üveg. A tartalom tekintetében elég vegyes megítélése van, de ajándékba tökéletes lehet. A belga vonal a leginkább impozáns a csomagok között, ezt a Chimay, a Hoegaarden és a Leffe képviseli. Mindhárom csomagban van sör és egy szép logózott kehely is, úgyhogy aki alapból is szereti a belga vonalat annak ezek kötelező darabok, ennyiért ajándék (főleg azért is mert ugyanezeket a csomagokat a Belga Sörmester kb dupla áron próbálja eladni nekünk...).

A többi csomag amolyan semmi extra és/vagy túl van árazva. Megnéztem a többi hiper-szupermarket kínálatát is, de vagy csak azok a tételek vannak, amik a Sparban is elérhetőek vagy nincs is semmi vállalható a karácsonyi katalógusban, ami említésre méltó lenne. Lehet majd a heti akciós újságok hozzák meg a kánaánt, csak hát eddig ez nem így volt.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel