Main Area

Double Check - TESZT

HopTop Brewery
Sörfajta Dupla IPA
Szín Borostyán
ABV 8
IBU 66
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Tomahawk, Simcoe és Cascade komlókkal készült dupla IPA. A sör a 2017-es Dublin Craft Beer Cup versenyen bronz érmet nyert.

Teszt

Ha engem kérdeznek, kis hazánk jelenleg két stílusban baromi erős: az egyik a New England IPA, ami viszonylag új jövevény, viszont ezelőtt az itthoni kraft ipar még a dupla IPA-kban mutogatta leginkább oroszlán körmeit. Ennek a kezdeti időszaknak egyik eleme volt a Double Check, mely az akkor még ismeretlen HopTop nevű főzde egyik bemutatkozó főzete volt. Emlékszem, már az első kóstoló után megállapítottam, hogy rájuk oda kell figyelni, de az ízek és illatok emlékei azóta jócskán fakultak. Nincs mese hát, itt az idő újra kóstolni.

Mély borostyán szín, közepes hab, égetett cukros illat. Így már ismerősebb a dolog. Aztán jön a karamellizált cukor roham. Megvan, mit szerettem ebben annyira. Persze a sör még mindig meg tud lepni pár nüansszal. Most fedezem például fel a végig kitartó komló és a főleg az íz 2. felében uralkodó égetett cukor mellett a teásságot, amit a főzde egyre több sörébe csempész bele, sőt ott figyel enyhén a friss dohány és a citrusok íze is. Persze a főszerep még így is a hosszan tartó, sima és kellemes édességé.

Mit mondhatnék tehát a Double Checkről: tiszta dupla IPA? Időtálló alap tétel? Édesszájúak kedvence? Ez mind igaz, de legfőképp: jó sör.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel