Main Area

Double Gentle Bastard - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Dupla IPA
Szín Borostyán
ABV 8%
IBU 80
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Minden, amit a Gentle Bastard-ban szerettél, csak duplán! Az új dupla IPA-nk, a kedvenc sörünk, a Gentle Bastard egy felturbózott változata. Egy dupla IPA persze valójában sosem azt jelenti, hogy mindenből kétszer annyi van benne, inkább az alap IPA erősebb, markánsabb, magasabb alkoholtartalmú változatát jelenti. Mi éppen ezért nem duplán, hanem annál is jobban megtömtük az új Double Gentle Bastardot komlóval és egy masszív malátaalapra helyeztük, hogy ellensúlyozzuk az intenzíven citrusos kesernyét. Magas alkoholtartalma ellenére könnyen iható, egész évben megoldás azoknak, akik valami többre vágynak. Egy igazán robusztus dupla IPA, meglepő könnyedséggel.

TESZT

Megjelenés: Sűrű, zavaros, szűretlen az állaga. Nagyon szép narancsszínű a sör, hozzá pedig egy tartós, krémes, aprószemű hab tartozik. Kortyolgatás közben érdemes sűrűn „meglögybölni” a sört, gyönyörű habja lesz ilyenkor, szépen komótosan csúszik le a pohár oldalfalán. Így kell kinéznie egy igazi IPA-nak.

Illat: Tömény mandarinos illat.

Íz: Hasonlóan a kisöcsihez, itt is a mandarinos, citrusos ízek dominálnak, viszont itt kevésbé érződik ki a malátára jellemző kekszes íz, sokkal inkább az alkoholt érezni.

Összbenyomás: A Gentle Bastard nagytesója, így az ízvilág szinte ugyanaz, csak alkoholban erősebb, ízben intenzívebb.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel