Main Area

Druid Superfluid - TESZT

Spirit Brewery
Sörfajta IPA
ABV 6,3
IBU 50
Kiszerelés Csapolt

A Spirit Brewery 3. söre, egy East Coast IPA, melyet a HopTop főzdéjében készítettek el.

Teszt

Az az igazság, hogy indulásuk alkalmából készült beszélgetés-sörkóstolás-cikk kombináció alatt sikerült nagyon megkedvelnem a Spirit főzdét. Voltak annyira tökösek, hogy első 2 sörük egy kis csavarral elkészített wit és egy földes APA volt, ami ráadásul remekül sikerült, főleg ha hozzávesszük, hogy első főzetekről van szó. Ezért is sajnáltam kicsit, hogy a már interjú alatt is emlegetett IPA nagyon a radar alatt repülve debütált. Olyannyira, hogy a megjelenéséről én is csak késve szereztem tudomást. Persze ez egy kitöltött üveg sör mellett már kevésbé számít.

A druida egy arany-rézvörös folyadékot nyújtott át nekem, melynek illatából áradt a maláta, a citrus és a földesség. Ehhez (na meg a címkén feltüntetett komlókhoz: Magnum, Centennial és Galaxy) mérten az íz hullámvasút is egy narancsos jelleggel és masszív keserűséggel kezd, ami középtájt átmegy mézesbe és gyümölcsösbe, majd egy céklás aromát és lecsengő kesernyét hagy a szájban. Szóval az ízek összetettségére nem lehet panasz. A koncepció össze is áll, bár én hiányolom azt az egyszerű, jól érhető gondolatot és csavart, amit a 2 nagy tesó játszi könnyedséggel villantott. Bár az is igaz, hogy nehéz 3. gyereknek lenni.

Mindemellett a druid szuperfolyadéka így is egy jól sikerült, masszívan keserű IPA, szóval a fajta rajongói körében mindenképp megér egy próbát, de a főzde zászlós hajója nálam még mindig a gyógyító totemes wit maradt.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel