Main Area

Életet mentett a sör Vietnámban

Sokszor hallottuk már, hogy az alkohol káros az egészségre és egyébként is a mértéktelen ivás rossz. Gondolhatjátok, hogy mennyire lepődtünk meg (még mi is), amikor azt olvastuk, hogy 15 doboz sörrel mentették meg az életét!

Forrás: AsiaWire

Teljesen biztosak vagyunk abban, hogy mindenkinek durvábbnál durvább piás sztorijai vannak, de az is tuti, hogy olyan még nem volt, hogy annyire berúgtatok, hogy aztán 15 doboz sör kellett ahhoz, hogy megmentsék az életeteket. Nguyen Van Nhat (vélhetően vietnámi lakos) annyira beitókázott és kapott alkoholmérgezést, hogy az orvosok az egyetlen lehetőségnek azt látták, ha sörrel mossák ki a gyomrát.

Tényleg hihetetlennek tűnik a dolog, de pontosan ez kellett ahhoz, hogy a mája ne kezdjen el nagy mennyiségű metanolt feldolgozni, ugyanis az finoman szólva sem túl egészséges. Konkrétan 1119-szer(!!!) annyi metanol volt a szervezetében, mint átlagos esetben kellene lennie. Ennek az is lehet az oka, hogy amikor alkoholizálunk, akkor még lefekvés után sem áll meg keringeni a szervezetünkben a szesz és az alkoholszintünk folyamatosan emelkedik.

Az alkohol két formában kerül a szervezetbe, etanol és metanol formájában. A máj pedig az etanolt kezdi el először lebontani. Addig a metanol szépen csücsül és vár a sorára, miközben szépen átformálódik formaldehiddé, ami aztán hangyasavvá alakul. A sör pedig itt jön be a képbe, ugyanis ezzel gátolták meg azt, hogy elkezdődjön ez a folyamat, ezért konstans sörinfúzióra volt kötve a delikvens.

Azért az megint egy érdekes felismerés számomra, hogy ez egy orvosilag ismert teória egy német szakértő szerint, bár ehhez azt is hozzátette, hogy ilyen esetekben nem éppen sörrel kezelik a betegeket. Annyit fűzött még hozzá, hogy „lehet a vietnámi kollégáknál éppen csak ez volt kéznél”. Mi inkább maradunk a már megszokott kocsmai sörbevitelnél.

Borítókép: AsiaWire/PA

Forrás: LadBible

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel