Main Area

Eljött az idő, kocsmába be!

Több hónapnyi karanténoskodás után végre eljött a pillanat, amikor bár óvatosan, de újra támaszthatjuk a kedvenc kocsmáink pultjait! Pénteken éjféltől újra megnyithatnak a kocsmák és éttermek belső terei is!

Egy hosszú és kényszermegoldásokkal teli időszak ér véget most a vendéglátásban, mert péntektől kezdődően újra megnyithatnak a vendéglátóegységek belső terei, úgyhogy újra támaszthatjuk a pultot egy laza sör társaságában és elmélkedhetünk arról, hogy a legújabb premier sör jól sikerült-e vagy sem. A teraszok már egyébként is megnyithatnak pár héttel ezelőtt, és hát amúgy is a tavasz-nyár mellé a teraszos lét dukál, de azért nem mindegyik kedvenc kocsmánk rendelkezik eme áldásos tulajdonsággal.

A kormány bejelentette, hogy péntektől újra elfoglalhatjuk az éttermek, kocsmák belső tereit is, és ez gyakorlatilag a vendéglátósok legnagyobb örömhíre, amióta bevezették a korlátozásokat, hiszen a teraszok megnyitása csak egy részét érintette a kocsmáknak, mivel vagy nem is volt lehetőségük teraszra vagy olyan csekély forgalom volt ezáltal, hogy meg sem érte erőltetni a dolgot. Most viszont szabad a gazda a benti iszogatások előtt is. Nem is tétlenkedtek a kocsmák, rögtön eseménydömping lett „Újranyitás” jeligére!

Természetesen azért egyelőre még óvatosan lehet duhajkodni, mert tisztes távolságot kell tartani és kiemelten figyelni a higiéniára. A MONYO helyeken pl az alábbiakat emelik ki az eseményekben, mint óvintézkedések és ezek kb azok a „játékszabályok”, amiket mindenhol is alkalmaznak:

  • Limitált kapacitással, és egymástól másfél méterre elhelyezett asztalokkal.
  • A munkatársak a munkavégzés teljes ideje alatt szájmaszkot fognak viselni.
  • A közlekedő útvonalakon és a munkatársak munkavégzésének útvonalain kézfertőtlenítő adagolókat helyezünk ki.
  • Igyekszünk még a megszokottnál is jobban figyelni a higéniára, és még az eddiginél is gyakrabban fertőtleníteni mindent.

Az újranyitás okozta izgalmukban egyébként sok hely speckó csaplistával is készül, hogy még jobban meghozza a kedvet a betéréshez. Mindezt persze FB eseményekkel megfejelve!

Szemezgetve az újranyitó helyek és eseményeik közül a teljesség igénye nélkül:

MONYO Grand

MONYO Taphouse

KEG

Neked Csak Dezső

One Beer

Csakajósör

HOPS Beer Bar

Beerpoint

Folyamatosan bővítgetjük majd a listát, biztos, ami tuti alapon, de valószínűleg majd valamelyik kocsma pultjánál találkozunk a hétvégén! Nagyon ajánlott előre asztalt foglalni, mert elég nagy tumultus várható, mindenki mája már hónapok óta erre várt!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel