Main Area

Elmosta a sör a Gellértet

Kinéztünk a Gellértbe, hogy idén is felmérjük mennyire lehet jót sörözni egy hotelben. Jelentjük annyira bejött, hogy mennénk még egyszer!

Évről évre egyre több sörfeszt van terítéken és már kicsit nehéz is eligazodni köztük. Viszont beltéri verzió, ahol még ráadásul korlátlan sörkóstolás is van, nincs a piacon még egy. Már a harmadik év, amikor ezzel a konstrukcióval rendez sörfesztivált a Serfőző csapata a Gellértben és láthatóan bejött nekik a tuti.

Már napokkal a kezdés előtt ki kellett tenniük a megtelt táblát az online felületekre, annyira nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. A helyszínen azért még lehet jegyeket kapni, de nagyon korlátozott számban. Megéri odamenni nyitásra, hogy még biztosan jusson jegy, ha még nem vettétek volna meg.

Mi tegnap kicsivel nyitás után érkeztünk meg és már akkor is alakult a tömeg, de fél 6 magasságában már konkrétan masszív tömeggel szembesülhetett az ember. El lehet képzelni, hogy este, amikor tényleges teltház van (ami nagyjából 1000 embert jelent), akkor milyen masszív embertömeg hömpölyög a sörös standok között. A vicc viszont az az egészben, hogy teljesen élhető és élvezhető a sörfeszt, akármennyire is masszív tömegnek tűnik, ami a szem elé tárul.

A sörökkel kapcsolatban nem nagyon van mit hozzátennem a sörlistához, leírtam mindent, amit érdemes kóstolni. Esetleg annyi hozzáfűznivalóm lenne a sörkínálathoz, hogy érdemes némi rugalmassággal hozzáállni a listához, mert voltak tételek, amiket ki akartam próbálni, de nem volt (például a Beertok új söre a Das Bier), viszont vannak olyan tételek is, amiket nem mondtak előre, de mégis voltak (például a Hara’Punk srácok Punk Juice söre). Plusz a KARL kicsit becsapósan áll a dolgokhoz, ugyanis 4 sört írtak nekünk, hogy lesz csapolva, de valójában egyszerre csak kettő van csapon.

CSEKKOLJÁTOK A SÖRÖK LISTÁJÁT ÉS A SÖRAJÁNLÓT

Hiánypótló rendezvény az Indoor Sörfeszt, ami nem feltétlenül a hardcore sörös rétegnek szól. Remek söröket lehet kóstolni, ráadásul korlátlanul, amiért 5500 forint nem pénz. Kíváncsi leszek jövőre milyen lesz, kicsit kezdi kinőni magát a fesztivál.

Letölthető és nyomtatható sörlista ITT!

Végezetül adok pár tippet, amik talán még jobbá tehetik a sörfesztet és nem feltétlenül maguktól értetődőek:

  1. A ruhatárral csak óvatosan, mert iszonyatosan nagy sor tud kialakulni. Ha dohányoztok, akkor érdemes a kabátot magatoknál tartani inkább, mert állandóan kivenni és visszatenni nem egy megérős dolog.
  2. Ne csak az emeleti mosdókat használjátok, hanem a földszinten, az étterem mellettieket is. Jóval nagyobbak, mint az emeleten lévők és megspórolod a sorbanállást. Ergo akkor is gyorsabban végzel a dolgoddal, ha le kell menni az emeletről a földszintre!
  3. Igyál vizet, mert különben baj lesz! A korlátlan sörkóstolásnál könnyen el lehet veszteni a fonalat és magával ragadhat a hév minket, aminek erősebb sörök esetében csúnya vége lehet. Mindenképpen igyatok vizet a kóstolgatás közben. Ez az egy róható fel a fesztiválnak, hogy nincsenek kihelyezett vizes pultok/automaták, így vagy külön kell venni vizet vagy a mosdókban megtölteni a poharakat.
  4. Cseréljétek sűrűn a poharakat. Nincsenek pohármosók, viszont bármikor ki tudjátok cserélni a poharat egy tisztára. Érdemes is friss pohárba csapolni, mert teljesen más íze lehet a sörnek, ha egy előző sörrel keveredik a pohárban.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel