Main Area

Esthajnal '20 - TESZT

Szent András Sörfőzde
Sörfajta Baltic porter
Szín Fekete
ABV 8%
IBU 33
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

Az Esthajnal ’20 egy különleges utazás a 19. század kísérletező kedvébe, visszatekintés a típus hajdani megszületésére. Egy ízgazdag csavar, melyet az ünnepi asztal ihletett, de a valódi feketeribizli, a sűrű, kávébarna hab és a tejcsokis, diós stílusjegyek tesznek utánozhatatlanná.

TESZT

A 2020-as verzió már a nyolcadik a sorban, ez a legrégebb óta ismétlődő és újjászülető darabja a sörfőzdének a tematikus sörök tekintetében. Az idei verzió egy feketeribizlis balti porter, amit az ünnepi asztal ihletett, de a valódi feketeribizli, a minőségi alapanyagok és a közel harmincéves szakértelem tesz még különlegesebbé.Az Esthajnal ’20 egy ízgazdag csavar, melyet a valódi feketeribizli, a sűrű, kávébarna hab és a tejcsokis, diós stílusjegyek tesznek utánozhatatlanná.

Az üveg kibontásakor rögtön arcon csap a feketeribizli illata, talán egy kicsit intenzív is egyeseknek, nekem amolyan igazi ribizli feeling. Ha hagyjuk egy kicsit levegőzni, akkor már bekapcsolódik a kávés, kakaós beütés is a háttérben. Az első korty pedig felemás érzéseket kelt bennem. Mivel rettentő domináns a feketeribizli benne, ezért a 8%-os, porter jellege, ereje nekem nem jön át elsőre, kell pár korty mire érzem ezt is benne. Amolyan kellemesen kortyolható sör köszön vissza. A legnagyobb/egyetlen baja számomra, hogy a testet hiányolom, de nyilván nem egy gyümölcsös baltic portertől kell elvárnom ezt. Ez kb egyéni szoc problémám, ettől a sör még nagyon korrekt lett.

Ha a nagy egészet nézem, hogy milyen sörök jönnek majd még ki idén, illetve mik jöttek már ki, akkor az erős középmezőnybe lehet pozícionálni a 2020-as Esthajnalt, de ha az ár-érték arányt nézzük, akkor már inkább az erősen ajánlott csoportot súrolja. Mindenképpen szerezzetek be pár üveggel az ünnepekre és kóstoljátok meg ti is. A karácsonyi menü mellé abszolút illeni fog majd a sör, teljesen bejgli kompatibilis!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel