Main Area

Esthajnal 2017, a sörös tea

A Szent Andrásiak minden évben megörvendeztetik a népet egy remek karácsonyi sörrel, idén ez már az ötödik változat. Sikerült felülmúlniuk a tavalyi blockbustert? Kiderül a cikkből!

A Szent Adrás Sörfőzde kijött az idei karácsonyi sörével, kicsit ideje korán, hogy mindenki időben hozzájuthasson a napi betevőjéhez. A tavalyi After Eight sört nehéz überelni, véleményem szerint nem is sikerült, azonban nem sokkal maradt alul. Az idei verzióban egy portert bolondítottak meg earl grey teával és bergamot naranccsal. 

A Szent András Sörfőzde idei ünnepi desszertsöre, az Esthajnal ’17 bemutatójához kapcsolódva egy Do It Yourself (DIY) receptfüzettel rukkolt elő, amelyben a sörszerető hobbiszakácsok a főzde szinte minden sörével kipróbálhatják a főzőtudásukat. A recepteket nem nehéz elkészíteni, gyakorlatilag bárki megcsinálhatja otthon sörözés közben. Nem maradhatott ki az Esthajnal ’17 sem a szórásból, egy kekszmorzsás pohárkrémet álmodtak meg hozzá, ami a sörös, csokis, earl grey-narancsos tető miatt kicsit nehezített pálya, de nem lehetetlen vállalkozás a receptfüzet útmutatásait követve.

A Szent András Sörfőzde 2013 óta készíti el minden évben Esthajnal néven az aktuális karácsonyi sörét. A sorozat darabjai minden évben ezen a néven, de évről-évre más-más ízvilággal készülnek. A főzde törekszik arra, hogy ahogyan más sörei, úgy az aktuális Esthajnal-alkotás is kategóriákat feszegessen. Ezzel a céllal készült el az Esthajnal ’17 is, amelyben a reggeli teázás élménye, a bergamot narancs illatos keserűségével és a porterek krémes lágyságával társul.

A teljes receptkönyv ITT érhető el!

Esthajnal ’17

Earl grey porter

ABV: 7,0%

maláta: pilseni, karamell és csokoládémaláták különleges összetevők: zabpehely, pörkölt árpa, bergamot narancs, earl grey tealevelek.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel