Main Area

Ezek a sörök pörögtek a legjobban 2018-ban

Az Untappd sörértékelő rendszerétnem kell bemutatnunk senkinek sem és hát mondanunk sem kell, hogy leginkább ezen keresztül lehet felmérni, hogy mit is iszik a sörkedvelő nép. A statisztika szerint ráadásul nem a hardcore sörök vezetik a listát!

Nemrégiben András több cikken keresztül számot vetett a tavalyi év történéseiről a hazai sörös körökben (sörökről ITT, sörfőzdékről ITT, eseményekről ITT), de azért mindenki tudja, hogy ennél kicsit nagyobban is illik gondolkozni néha. Az Untappd-et nem nagyon kell bemutatni senkinek sem, aki olvassa az oldalt, most pedig ráadásul össze is szedték, hogy melyik söröket csekkolták be a legtöbbször az óévben és van meglepetés bőven.

Mindenki azt gondolná (köztük én is), hogy az Untappd-et leginkább a sörgeekek használják és kifejezetten snassz tömeggyártásban készülő söröket becsekkolni. De lehet valakiknek, úgy fél millió embernek nem szóltak erről, ugyanis a lista első két helyezettje a Guinness és a Heineken lett, akik összességében közel ennyi bejelentkezést értek el! A Guinness ráadásul brutális fölénnyel nyert, ami egyébként érthető is, hiszen ki az aki nem szereti az ír csodaszert.

A második helytől kezdődően egyébként annyira nem nagyok a különbségek, a Heineken csak 9000 értékeléssel kapott kevesebbet Sierra Nevada versenyzőjénél. A harmadik helyen már kicsit kezd visszaállni az ember pulzusa a megszokott nyugalmi állapotra, mert jön valami kicsit kisüzemibb, bár ha azt nézzük, hogy mekkora mennyiséget állítanak elő, akkor azért ezzel a jelzővel kicsit óvatosan kell bánni. De ettől még craft beernek nevezhető. A lista többi helyezettjéről is elmondható, hogy azért nem a „kommersz” sörök dominálnak, de még egy fontos dolgot leszűrhetünk a tételek alapján…

Nagy valószínűséggel az USA-ban pörög legjobban az Untappd, hiszen olyan sörök is befértek a TOP10-be, mint például a Bud Light vagy a Miller Lite, ami azért valljuk be, nem éppen egy európai sör és nem is igazán fér bele egy igazi sörgeek étrendjébe.

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel