Main Area

Ezt adta a 2018-as DreherFeszt nekünk

Idén szó szerint kicsit viharosra sikerült az aktuális sörgyárfesztivál Kőbányán, de minket inkább az érdekel, hogy az idei menő sörök mikor kerülnek a boltok polcaira. Nézzük milyen sörök voltak terítéken!

Mindenki azon van fennakadva, hogy elmosta a vihar az idei DreherFesztet, de arról kevésbé szólnak a hírek, hogy mégis milyenek voltak az idei kísérleti sörök és mégis mikor lehet őket végre a hűtőbe betárazni. Mert pontosan ez a helyzet, hiszen idén is elég menő és jól sikerült sörök voltak.

Összesen 4 teljesen új sör volt kapható a sörfeszten és még extraként volt szűretlen Dreher klasszik is. Meg nyilván ott voltak a tankba pakolt sörök is, amik közül a Pale Ale volt a leginkább ígéretes. Rákaptak a felsőerjesztésű sörökre a Drehernél is, a Pale Ale sikerén felbuzdulva és félig meddig be is jöttek a számításaik.

Két felsőerjesztésű sör volt a kínálatban, a Red Ale és a Bombay IPA. A Red Ale nem volt maradandó élmény ahhoz képest, amit vártam volna egy vörös ale-től. Gyorsan túl is tettem magamat ezen és elkönyveltem, hogy ez nem váltja meg a világot. Viszont a Bombay IPA! Az elég durván jól sikerült, mondom ezt úgy, hogy én többnyire IPA-t iszom, ha valami jó sörrel szeretném feltölteni a poharamat. Meglepően friss és citrusos íze volt. Nem hasonlított a Soproni hasonszőrű sörére, sokkal könnyedebb volt kortyolni. A Tropical Mango-ról nem tudok sokat mondani, semmilyen íze volt. Volt benne valami mangós beütés, de érezhetően csak valami heveny ízesítésnek köszönhető. Volt még a Black Plum, ami valószínűsíthetően a Dreher Bak egy kicsit megbolondított változata. Ez volt a másik sör, ami még értékelhető volt az újak közül, de ez sem váltja meg a világot. Az IPA mellett a Pale Ale tankos változata volt még, ami nagyon bejött, a tankokból csapolva, frissen újra kedvem támadt inni belőle.

Újítás volt, hogy idén megkínálták a korán érkezőket (az első 555 embert) egy sörös sütivel, amit Sass Dani rakott össze nekik. Ezt Dreher Bakhoz illesztve készítették el és mocskosul finom muffin sült ki a végén. A RECEPTET ITT TALÁLJÁTOK!

A szervezés teljesen jó volt, nem volt sorban állás, volt kaja, minden remek volt. De sajnos az időjárást senki sem tudja még befolyásolni, ezért kisebb nagyobb megszakításoktól este 8 környékén már nem nagyon ment a tervezettek szerint a forgatókönyv, mert leszakadt az ég és bár próbálták újraéleszteni a koncerteket, de az időjárás nyerte ezt a párharcot. Hozzá kell tenni, hogy annak ellenére, hogy a nagy koncertek (Belga, Cloud9+) elmaradtak az emberek fedett helyekre vonultak és nem volt nagy hőzöngés, inkább mindenki barátságosan fogadta el a helyzetet.

Reméljük jövőre max belülről fogunk elázni, de addig is Bombay IPA-t a népnek!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel