Main Area

Félegyházi Strong Ale - TESZT

Bäder Sörfőzde
Sörfajta Belga Strong Ale
Szín Sötét arany
ABV 7,7
IBU No IBU
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

A Félegyházi sorozat 2. darabja, egy belga ale.

 

Teszt

Úgy látszik, a Bäder új arculat építésébe fogott a szélmalmos, Félegyházi sorozattal. A sort márpedig a sörök masszívabb végéről indította el, hiszen a nyitó Stout után megérkezett a Strong Ale is, ami a belga ízvilágot akarja határon belülre varázsolni. 

Nos, illat tekintetében már sikerrel is jártak, hiszen az arany-rézvörös ital csak úgy ontja a markáns, észteres, édes illatát. A korty esetében három dolog tűnik ki azonnal: sima, édes és főleg a végén alkoholos. Jobban megvizsgálva előbukkannak még banános és fűszeres jegyek is, de néhány belgával ellentétben a sör nem nehezedik az ízlelőbimbókra, könnyebben értelmezhető és könnyebben iható. Az édesség valahol az égetett cukor és a pillecukor között mozog, de nem fojtogató.

A második Félegyházi tehát egy erős, alkoholos, de ennek ellenére könnyen fogyasztható belga típusú ale lett. Aki tehát a nagyon durva, masszív ízeket keresi, jobban jár egy helyi nagy nevű belgával, de aki (hozzám hasonlóan) az egyszerűbb jelleget preferálja, ebben megtalálhatja számításait.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel