Main Area

FleXman - TESZT

Ugar Sörfőzde
Sörfajta APA
Szín Borostyán
ABV 4.8%
IBU 39
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Mosaic, citra, centenial, simcoe komlókkal és pale ale, pilseni, valamint caramel malátákkal készült american pale ale.

A név eredete: "Az Ugar Puszta Superheroes sorozat a vidéki életvitel azon jellegzetes alakjainak állít palackozott emléket, akik valamennyi kistelepülésen jelen vannak, sajátos tevékenységükkel határozva meg az adott lakókörnyezet napi rutinját.

FleXman ismerőse mindenkinek van, vagy pedig Ő maga az. Sosem nyugszik, hétvégén is aktív, lehetőleg már vasárnap reggel hétkor pöccinti a flexet/láncfűrészt/fűnyírót, hogy ilyen jellegű tevékenységével szomszédjait is aktív életmódra sarkallja.

A karakter hasonul a sörhöz, 4,8%-os alkoholtartalma nem repíti le a fejet, viszont meglehetősen markáns komlós aromák társulnak hozzá. Már illatában is egy komplett citrus ültetvényt rejt, grapefruitos kesernyésség, könnyű test, hogy a legnagyobb melegben is kellemesen csússzon."

Teszt

Bátran mondhatjuk, hogy a FleXman egy új korszak elejét jelentette az Ugar számára: már felépítettek egy elég szép alapszortimentet, most jöhetnek az elvadultabb sörök, méghozzá nem is akármilyen köntösben. A FleXman ugyanis egy szupercsapat, a Puszta Superheroes alapító tagja lett, melynek mára védjegyévé váltak az iszonyat stílusos címkék, a nagyon találó feliratok, na és persze a jobbnál jobb sörök.

A FleXman a maga rézvörös, habos valójában nyitotta ezt a sorozatot. Bár akkor az Ugarnál már volt egy komlósabb sör Hopjuliska néven, ez az APA mégis 11-esre kapcsolta a komlóágyút. Így nem csoda, hogy a FleXmanből árad a komló illata. Ez a hozzáállás az ízét is szépen meghatározza, hiszen a komlós IPA-k citrusos-trópusi világa köszön vissza egy száraz, keserű-hangsúlyos testtel. Bár a címkén APA szerepel fajtaként, én mégis IPA-kat írtam, hisz a sör íze és főleg a lezárása olyan komlós, hogy nálam simán működne ebben a kategóriában is.

Ez a sör annyira nyers, masszív és komlós, hogy telitalálat volt a fesztiválokon, de most is jól tud esni egy kis egyszerűbb, keserű ízvilágú ital egy hosszú nap végén. Mondjuk egy hosszú, átflexelt nap végén.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel