Main Area

Fusion Pale Ale - TESZT

FIRST The Craft Beer Co.
Sörfajta APA
Szín Aranysárga
ABV 6,5
IBU 17
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l, Doboz - 0,33 l

96 vendéglátóssal közösen főzött sör, amely OO-LORD (oolong) teát tartalmaz.

Teszt

Van az úgy, hogy egy sör története sokat ad a kóstolás élményéhez is. Nincs ez másképp a FIRST Fusion Pale Ale-je esetében sem. Na, nem arra gondolok, hogy a főzde oolong teával küldte tele az APA-t, hiszen ezt valószínűleg meg is érezzük majd a sörben (lást lentebb). Arról van inkább szó, hogy a FIRST összecsődítette 96 üzleti partnerét, hogy ne csak koccintsanak egyet, de meg is csinálják közös sörüket, vagyis egy fúziót. Az ilyen össznépi bulik eredményére pedig természetesen mindig vevő vagyok, így a Fusion sem maradhatott ki a kóstolólistáról.

A sok bába között szerencsére korántsem elkallódott gyerek borostyán színben mutatkozik, egy jelzésértékű habbal. Illata édes, karamellás, kissé korianderes, de legfőképp kellően megcukrozott teára emlékeztető. Ez utóbbi pedig a sör ízére is elmondható, hiszen a sörbe pakolt tea és a szinte belgásan édes test óhatatlanul is gyerekkorunk teáját idézi fel. Persze a képlet nem ilyen egyszerű, hiszen az ízben megmutatkozik a koriander és a narancsolaj is, sőt még hazai kandírozott gyümölcsök, sőt licsi ízét is felfedeztem itt-ott. Az íz legjobb pillanata azonban számomra mégis az volt, mikor a nyelven maradt ízek szétváltak, az édes-égetett cukros jelleg elkopott és maradt a tea hamisítatlan íze.

A közös főzdei kísérletet tehát mindenképp siker koronázta, méghozzá egy érdekes, de jól iható és széles közönségnek is érthető sör képében. Amellett, hogy jelenleg talán ez a FIRST legextrémebb söre, remélem, megalkotásának hagyományteremtő ereje lesz, mert szívesen hallanék még hasonlóan kedves történeteket hasonlóan kellemes sörökhöz a jövő évben is.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel