Main Area

Galaxy Lager - TESZT

Rothbeer
Sörfajta Pils
Szín szalmasárga
ABV 5%
IBU N/A
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Az univerzum rekreációs lágere, ha „csak” egy hideg sört szeretnél, de azért adsz a kivitelezésre, akkor ez lehet a Te választásod. A Távoli Galaxisból ismert ausztrál Galaxy komlót ez alkalommal egy kiegyensúlyozott, újhullámos pils típusú sörbe álmodtuk bele.

TESZT

A teljes képet nézve nálam első helyen a komlóhangsúlyos sörök szerepelnek és utána minden más. Viszont abban az esetben, ha lágerről van szó, akkor a hidegkomlózott verziókat sosem hagyom ki. Szerencsére a Galaxy Lager esetében pontosan erről van szó.

Pohárba töltve egy szalmasárga színű sör jelenik meg előttünk, brutális mennyiségű szűnni nem akaró habbal, ami nagyon hosszan kitart. Illatában dominálnak a malátás és kenyeres jegyek, a komló aromája itt már sokkal inkább a háttérbe szorul, de a Galaxy-ra jellemző barackosságot jól meg lehet figyelni benne. A korty nagyon kellemes, tökéletesen csúszik. Ízben először a malátásság érezhető, majd a normál lágeres lecsengés helyett kapunk egy kis csavart a komló személyében nagyon enyhén keserű és közepesen aromatikus befejezéssel. A nyarak és a dögmelegek igazi slágere tud lenni egy ilyen tétel mivel gyorsan csúszik, nem túl erős, alig keserű és nem utolsó sorban ebből le lehet dönteni egy pár korsóval különösebb gond nélkül. Ajánlott azoknak, akik a sima lágereket már unják és azoknak, akik az aromásabb verziókat kedvelik.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel