Main Area

Gentle Bastard - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta IPA
Szín narancssárga
ABV 6,5%
IBU 63
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Kiugróan selymes kortyérzet és intenzív, orrbaverős aromák jellemzik ezt az amerikai IPA-t. Ez a sör kettősségről és az újhullámról szól, ezt jól mutatja névválasztásunk is: a Gentle Bastard IPA egyrészt sejteti, hogy ebben a sörben van valami lágy és elegáns, másrészt jól kifejezi, hogy a komlózása rosszfiúsan karakteres. A telt, malátás test kicsit kekszes és nagyon selymes érzetéhez hozzájárul a maris otter maláta, a déligyümölcsös aromákat pedig a hidegkomlózás során is bőven adagolt amerikai komlók (amarillo, columbus, simcoe, mosaic) biztosítják.

TESZT

Megjelenés: Sűrű, zavaros, szűretlen az állaga. Nagyon szép narancsszínű a sör, hozzá pedig egy tartós, krémes, aprószemű hab tartozik. Kortyolgatás közben érdemes sűrűn „meglögybölni” a sört, gyönyörű habja lesz ilyenkor, szépen komótosan csúszik le a pohár oldalfalán. Így kell kinéznie egy igazi IPA-nak.

Illat: Nagyon jól illatozható sör kortyolgatás közben, illik rá az „orrbaverős” aroma jelző. Leginkább a citrusos, mandarinos illat jellemző rá.

Íz: Kesernyés, de közben gyümölcsös: a 4 féle amerikai komlónak (Amarillo, Columbus, Simcoe, Mosaic) köszönhetően trópusi citrusfélék ízével. Nekem leginkább citrusos és mandarinos ízjegyek tűntek ki, és ez az ízvilág keveredik a kekszes malátássággal. Ennek köszönhetően nagyon selymes, lágy és könnyed a kortyérzet.

Összbenyomás: Rengeteg díjat nyert már ez a sör, nem hiába: hazai egyik legjobb IPA-járól van szó. Egyszerre kesernyés és gyümölcsös. Komlós és kekszes malátás. Karakteres, de selymesen lágy. IPA rajongóknak kötelező darab.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel