Main Area

Gingerbread Latte - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Brown Ale
Szín barna
ABV 7%
IBU N/A
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

A Barrel Projectek árnyékában valahogy mindig rá kell döbbennünk arra, hogy ezeket a 0,75l-es palackokat leszámítva igencsak bele kéne húznunk a sötétebb sörök főzésével...A SALT CAKE CITY-t nagyon éltétek és szereztünk pár elég jó szót és lelkes rajongót a CHOCOLATE MUERTO-val is tavaly, így ideje volt már, hogy idén is fel tudjunk valamit mutatni ezen a fronton!

A hosszabb bevezető után örömmel rántjuk le a leplet a GINGERBREAD LATTE-ról; egy szépen kiegyensúlyozott, könnyen iható, selymesen sima brown ale-t tudunk nektek felmutatni. A fűszerek és addíciók nem dominálnak zavaróan, nincsenek túltolva, de minden kortynál érezhetően jelen vannak, míg a finoman malátás édesség megadja azt a magabiztos melegséget, amire szükség lehet egy napos, de szeles őszi napon.

TESZT

Egye közelebb a karácsony, így szépen lassan megjelennek az ünnepi sörök is. A Mad Scientist idén elsőként rukkolt elő ezzel, a Gingerbread Latte nevezetű ünnepi sörével, mely egy brown ale, egy kicsit megbolondítva, hogy hűek maradjanak a nevükhöz. Került a sörbe gyömbér, kávé, fahéj, szerecsendió és vanília. Ezt a sört kizárólag mézeskalács sütés közben tudnám inni, már csak a címke miatt is.

Kitöltve nagyon szép barna színe van és ínycsiklandóan illatozik, legszívesebben beleharapna az ember Mézibe. Ízre nagyon kellemes a Gingerbread Latte, semelyik fűszer nem dominál túlságosan, nem lóg ki semmi. Szakszóval élve, ez a sör nagyon „kerek”. Jól jön a kávés, fahéjas, vaníliás íz. Pikk-pakk megittam, hiába 7%-os, egyáltalán nem éreztem ezt.

Azoknak ajánlom, akik a visszafogottan fűszerezett ünnepi söröket kedvelik. Sütemény sütés mellé, vagy a kandalló mellett.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel