Main Area

Grave-Digger's - TESZT

Erjesztők Klubja - BEZÁRT
Sörfajta Stout
Szín Fekete
ABV 6
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Kakaós-fűszeres stout.

 

Teszt

Emlékszem, Halloween környékén érkezett a hír, hogy az Erjesztők Klubja is kihoz egy sütőtökös sört. Mivel az ilyen főzetek nem árasztották el a piacot és jellemzően jól sikerültek, az előtte picit radar alatt repülő főzdét is gyorsan a sörös élet közepébe repítették, olyannyira, hogy abból a sörből már nem is maradt, mire egy beszerzőhelyre értem. Ezért is dobbant nagyot a szívem a címke láttán, ami bár most már a szezonális tök nélkül készült, mégis az az alapsör volt, amiről lemaradtam. 

Kosárba be, kupak le, pohárba ki. Fekete sör fogad egy jellegzetes csokis-füstös illattal. Klasszikus stoutot kapunk tehát. Ennek megfelelően az ízét is a füstös-pörkölt maláta viszi, ami magával hoz egy enyhe kávésságot és pici csokit, főleg a korty vége felé. Az ízek harmóniájára nem lehet panasz, hiszen a kortyélmény sima és még a szokottnál csöppet intenzívebb keserűség is csavar egyet a megszokott recepten.

Hagyományos stout. Akinek ez a fogalom megindítja a nyálelválasztását, megtalálta a neki való főzetet. Egyszerű, könnyen érthető és harmonikus. Viszont aki extrémebb világra vágyik, inkább várjon októberig a tökös tesóra.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel