Main Area

Green Zone

HopTop Brewery
Sörfajta IPA
Szín Borostyán
ABV 6.4
IBU 48
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Amarillo, Citra és Tomahawkkomlókkal készült IPA. A sör a 2017-es Dublin Craft Beer Cup-on bronz érmet, a 2018-as Central European Beer Awards-on pedig aranyérmet nyert.

A sör története: "Ez az IPA még az egész cég létrejöttét megelőzően kísérletezte ki Szami a sörfőzde tulajdonosa és sörfőző mestere. Nosztalgikus élmények fűződnek hozzá, mert az első kísérleti főzetek még otthon, a saját fürdőszobájában készültek.

Ez a sörrecept még abból az időből való, amikor a négy alapanyagból kellett minél többet és különleges ízvilágot kihozni. Persze óriási lehetőség van a különböző gyümölcsök, fűszerek és szellemchiliben is, de annak az időnek mégis meg volt a varázsa; a kevés lehetőség nagyobb kreativitást, szinte már gasztroművészetet igényel. Az első főzetekbe annyi Citra komló került, hogy amikor átszámoltuk a nagy főzőházra, akkor derült ki, hogy gyakorlatilag eladhatatlan lenne, olyan magas lenne az ára.

A végleges formáját már az üzemben nyerte el, és óriási rajongás övezi még most is. Egy nagyon jól eltalált, kellemes összhangban lévő közérthető IPA, ami azóta is sokak megunhatatlan kedvence."

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel