Main Area

Gyorsan kirepülnek a sörfőzők

Idén indította útjára a miskolci Zip’s az első OKJ-s sörfőző tanfolyamát és lassan már a szemeszter végére is ér az első brigád. Ennek örömére gyakorlatilag visszakézből indítják is a következőt!

Még év elején írtunk róla, hogy a Zip’s sörfőző képzést indít és már tapasztalatok is vannak vele kapcsolatban, tekintve, hogy november vége felé ér véget az első 6 hónapos képzés.

16 ember fog végezni a képzéssel november 24-én, ami több szempontból is szép létszám. Tekintve, hogy a képzés helyileg Miskolcon van már kizárja a sörgeek társaság egy részét, mivel még mindig Budapesten lelhetők fel a legnagyobb koncentrációban a sört ízlelgető hipszterek, akiknek mindene a sör. Ennek ellenére nem csak helyi arcok iratkoztak fel a képzésre, hanem Budapestről, Kaposvárról és Tiszafüredről is akadtak jelentkezők.

Ahogy azt megtudtuk az első turnusból van olyan, aki már a Zip’s anyacégénél kezdett dolgozni, de olyan is van aki vett egy komplett berendezést és nemsokára a saját főzdéjét nyitja meg a megszerzett tudással és gépekkel. Egyébként meg azt bizonyítandó, hogy nem csak kezdőknek való a képzés olyan is részt vett a kurzuson, akinek már volt pici főzdéje és láthatóan szerette volna továbbfejleszteni magát és a sörét. 

Nyilván nem lehet minden tökéletes és a csillagok állása sem feltétlenül mindig optimális, így volt némi lemorzsolódás menet közben. Bár az, hogy 4 ember esett ki 6 hónap alatt szerintem elég vállalható arány. Főleg azt is figyelembe véve, hogy ebből a 4 emberből vannak olyanok, akik majd a következő turnusban fejezik be a tanulmányokat.

Nem csoda az érdeklődést elnézve, hogy a Zip’s gyakorlatilag kihagyás nélkül indítani útjára a második felvonást, ami a csoport betelése után indul el. 20-25 fős csoportot indítanak, amire már úgy jelentkeztek emberek, hogy még meg sem hirdették.

Úgyhogy ha mindig is kacérkodtatok a sörfőzés gondolatával, akkor most itt a lehetőség a tettek mezejére lépni! Még a hipszter szakáll sem előfeltétel, bár valószínűleg erősen ajánlott.

KORÁBBAN ITT ÍRTUNK A KÉPZÉS INDULÁSÁRÓL

Ezek az alapinfók a képzésről:

A képzés időtartama: 6 hónap

A képzési díj: 189.000 Ft

Vizsgadíj: 47.000 Ft 

Jelentkezés

 

Ha a Zip's sörök érdekelnének, akkor pedig itt tudsz böngészni köztük

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel