Main Area

Hétvégén már 7. alkalommal merülünk alá a whiskey mélységeibe

A tavalyi WhiskyShow megmutatta, hogy egyre több közös pont van a sör és a whisk(e)y között, sok közös projekt van. Most megint lehet szemlézni milyen újdonságok vannak ezen a fronton, itt a VII. WhiskyShow!

A WhiskyShow pár éve már nem csak a whiskykre korlátozódik, hanem több párlat is elég nagy választékkal képviselteti magát, sőt már a kézműves sörök is megjelentek a rendezvényen. 

A világ minden tájáról származó whiskyk mellett, francia, spanyol, angol típusú rumok, ginek, armagnac, vagy az illatos almából készült calvados kerülhe a kóstolópoharakba. A programok mellett természetesen visszatér a koktélkészítő verseny is.

 

Ginszekció

Óriási élményt nyújt és rendkívül népszerű a Ginszekció, ahol a bártenderek pillanatok alatt vérpezsdítő koktélokat, frissítő gin&tonikot „dobnak össze” neked.  A Ginszekció hihetetlen kínálatában olyan gin is megtalálható, amely 31 féle gyógy- és fűszernövény lepárlásával készül. 

Harapnivalók

Nem árt, ha van mit enni egy ilyen rendezvényen, mert gyorsan a fejünkbe szállhat a sok kóstolgatás. A pikáns falatkák (tapas) mellett megtudhatod, milyen ínyencségeket lehet kiváló párlatokkal (rummal, whiskyvel, calvados-szal, stb.) „megbolondítani”. A kézműves csoki-különlegességekről pedig elárulják neked, hogy melyik ízvilághoz melyik párlat illik a legjobban.

Sör + whisky

Tavaly szembesültem azzal, hogy a sör és a whisky kezd egymásra találni, nem csak azért, mert már kézműves sört is lehetett kapni a rendezvényen, hanem azért is mert sok kollab projekt volt, ami vagy söröshordóban érlelt whiskyt vagy egyéb eljárást jelentett. A tavalyi nagy ár-érték bajnok a Jameson Caskmates volt, ami idén is lesz. Lesz még Glenfiddich IPAGrant’s Ale Cask, Teeling Galway Bay Stout Cask. Ezek mellett, ha szimplán csak egy sört innál, akkor nagy valószínűséggel a Hedon és a MONYO söreivel találkozhatsz majd a Whisky Show-n.

2 nap a whisky jegyében

A tavaly bevezetett 2 napos struktúra köszön vissza idén is, ami azt jelenti, hogy szombaton lesz a mindenki számára nyitott része a rendezvénynek, ekkor nyílik meg a whiskk világa a nagyközönség előtt. Míg idén vasárnap lesz a szakmai nap, amikor is a vendéglátósokat, pultosokat, iparágban ténykedőket várják egy kis szakmázásra. Illetve lehet erre a napra VIP jegyet is venni, ha inkább érezzük magunkat idetartozónak.

Facebook esemény

Dátum: 2017. október 14-15.

Helyszín: Corinthia Hotel (1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.) 

Nyitvatartás: 2017. október 14-15. - 14:00-21:00

Jegyárak:

2017. október 14.

STANDARD JEGY - 7500 Ft

2017. október 15.

VIP JEGY - 12.000 Ft

SZAKMAI JEGY - 6000 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

Program és szolgáltatások:

Skótdudások

Master Class (ültetett kóstolók)

Gin & tonic szekció különteremben

Koktélverseny (okt 15-én)

Whisky-Casino

Gastro-szekció

Különleges kávézó

Kézműves sörök

Csoki-stand

Kézműves teázó

Taxify 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel