Main Area

Hop Harvest (2017) - TESZT, KIFUTOTT

MONYO Brewing
Sörfajta Harvest ale
Szín Szalmasárga
ABV 5,6
IBU 34
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

Az Uradalmi Sörmanufaktúra területén termedt friss komlóval készült harvest ale

 

Teszt

A Monyo mostanában nem tudja eldönteni, szeressem-e vagy nem. Nyáron kihozták a dupla IPÁ-jukat, a Dead rabbitet, ami annyira szenzációs volt, hogy be is telepedett a GreyJoy és a Liquid cocaine alkotta álomcsapat harmadik helyére. Aztán jött egy fahordós Anubis és a hordókkal egy kettes szorzó az árban is. Most pedig csendben, fű alatt befutott az Uradalmi Sörmanufaktúra birtokáról szüretelt, friss komlóval főzött sörük idei változata, a Hop Harvest is.

Sajnos a teljes élményhez az is hozzá tartozik, hogy ennél a sörnél is elkezdett jobban fogni a Monyo tolla, így egy felsőbb kategóriás áron kaptam meg kis palackomat. De megkaptam. Kitöltve a tavalyinál világosabb szín fogadott (fotók alapján, ilyen jó memóriám sajnos nincs). A hab rendben, az illat olyan semmilyen, talán csak a simcoe trópusi jellege kandikál ki, de az is halványan. Ízben a zöldes hangulat dominál, a mediterrán mix úgyszintén beköszön, de úgyszintén el is tűnik nemsokára. Kis várakozás után a zamat azért kinyílik, az aroma kissé komplikáltabb és kissé intenzívebb lesz, de így is maradunk a kellemes ivósör kategóriában. Annak viszont túlárazott.

A sört ajánlani azoknak merem, akiknél a magyar komló és a limitált kiadás szavak elviszik a hátukon az élményt, illetve azoknak, akik egy egyszerűbb, de korrekt sört innának és nem ár érzékenyek. Bár friss komlós sörhöz még valóban nem volt sok szerencsém, meg vagyok győződve arról, hogy ennél többet is ki lehet hozni a stílusból.  

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel