Main Area

Hrabal Söröző

Kerület VIII. kerület
Cím 1088 Budapest, Rákóczi út 11.
Típus Cseh
Konyha Igen
Sportközvetítés Nem
Terasz Nem
Elvitelre Igen
http://hrabal-sorozo.webnode.hu/ marketing@csehsor.hu 06 30 308 3440 Facebook oldal

Névadónk Bohumil Hrabal méltán elismert és híres cseh író. Már gyerekkorától kezdve folyamatosan szívta magába a sörkultúra darabkáit. Nevelőapja a nymburki főzde könyvelője, majd igazgatója volt a gyár 1948-as államosításig. Nagybátyja, Pepin bácsi is dolgozott a sörgyárban és neki köszönhetően Bohumilt már gyerekkorában jobban érdekelték a munkások és nagybátyja történetei, mint az iskolai tanulmányai. Az így eltöltött gyerekkor mélyhatással volt életére, ami műveire is kihatott.
Később dolgozott a vasútnál forgalmi irányítóként, biztosítási ügynökként, de volt a kladnói vasműben fizikai munkás. Fiatalkorában is próbálkozott írással, de közel ötven évesen foglalkozásszerűen kezdett el írni. Számtalan könyve jelent meg magyar kiadásban, a regényeiből készült filmek is igen népszerűek Magyarországon.
Életében fontos szerepet játszottak az italmérők, törzshelye a prágai u Zlatého tygra, azaz Arany Tigris söröző. Jól jellemzi Hrabal viszonyulását a helyhez a Levelek Áprilkának című könyvben szereplő alábbi mondat: „Egyszer estefelé Amošttal és a fiával taxiba szálltunk, és elhajtattunk hozzám, az Arany Tigrisbe.”
Sörözőnk nevével és a nymburk-i sörgyár söreivel tiszteleg Bohumil Hrabal emléke előtt és reméljük, hogy Ön is olyan otthonosan fogja magát nálunk érezni, ahogy az író az Arany Tigrisben. Szeretnénk, ha nálunk a kellemes környezetben, jó hangulatban fogyasztaná tradicionális cseh italainkat és ételeinket!

Kapható sörök

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel