Main Area

Hyperblast Reloaded TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta New England IPA
Szín borostyán
ABV 7,2 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

A tavalyi év sikere után újra elővettük a Hyperblast receptjét. A Reloaded egy kicsit erősebb elődjénél, de az alapkoncepció nem változott: Sabro, Sabro, és még több Sabro!

TESZT

Megjelenés: Erősen opálos („hazy”) borostyánszín és közepes habtartósság jellemzi az italt. Percek elteltével is egy kellemes habréteg tárul elénk és egy vékony réteg végig megmarad.

Illat: Közepesen komlós, eleinte inkább citrusos, gyümölcsös, majd a kókusz egyértelműen megérkezik.

Íz: Enyhén keserű és karbonizált. A citrusos jegyek az illattal ellentétben teljesen háttérbe szorulnak, érezhetőek, de sokkal inkább a kókuszos ízvilág dominál. Ehhez párosul a malátás édesség és a kettő nagyszerű egyensúlyban van egymással.

Összbenyomás: Kísérleti nyúl, ami azért annyira mégsem kísérleti. Tavaly már találkozhattunk a Hyperblast-el idén pedig kapott egy kisebb ráncfelvarrást, itt elsősorban arról van szó, hogy erősebb lett és még több komlót kapott a meglehetősen népszerű Sabro-ból. A 7,2% alkoholtartalom jól megbújik a sörben, szinte észre sem veszi az ember. Az íze nagyszerű lett, a komló által hozott kókusz és malátás édes jól kiegészítik egymás, bár én jobban szeretem az erősen karbonizált söröket most mégis azt kell mondjam, hogy ez úgy jó ahogy van. Pont emiatt rendkívül gyorsan csúszik, pislog kettőt az ember és már lehet kérni a következő korsóval. Kóstoltam csapról és dobozból is, most mégis inkább a doboz vitte a prímet. Míg csapról a kókuszt csak enyhén éreztem, a dobozból parádésan kidomborodott és az egész sört vitte a hátán. Sok Sabro-s sörnél tapasztaltom, hogy hiába a komló, valahogy mégsem érkezik meg az áhított kókuszos ízvilág, éppen ezért ez a tétel nagyon kellemes csalódás nekem. Tőlem mindenképpen megkapja a nagyon ajánlott plecsnit, de főképp NEIPA és a kókuszos ízvilágot kedvelőknek ajánlom meleg szívvel. Amennyiben van rá lehetőségetek nézzétek meg csapról is és dobozból is!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel