Main Area

Hyperside - TESZT

Yeast Side Brewery
Sörfajta Dupla NEIPA
Szín Aranysárga
ABV 7,5%
IBU 40
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

A nagy sikerű Superside sörünk alapját egészítettük ki még malátával, pelyhekkel és friss komlókkal. (Amarillo, Mosaic, Centenniel) A poén az egészben, amitől biztosan tudjuk, hogy a sörben lévő élesztők boldogak voltak, az a kellemes társaság volt. Egy megálmodott élesztő blenddel történt az erjedés és ettől kezdve az új széria tagjai ezzel fognak dolgozni.

TESZT

 

A Yeast Side már viszonylag régen örvendeztette meg a nagyközönséget új sörrel viszont végre megérkezett az új széria első eleme a Hyperside! Ezt a sört alapvetően tavaszra tervezték, de sajnos a vírushelyzet miatt egészen mostanáig csúszott a dolog.

Térjünk is rá a sörre! A palackot kibontva és pohárba töltve kellemesen robban a komlóbomba, ami a dupla hidegkomlózásnak is köszönhető. Elsősorban citrusos, grapefruitos és trópusi illatok köszönnek vissza, ami nem is csoda a felhasznált komlókat tekintve. Üvegből is kellemesen „hazy” jellege van, ami szerintem nagyon pozitív. Már az első korty hozza a tipukus NEIPA-ra jellemző krémességet és az ízére sem lehet semmi panasz, szépen visszaköszön a citrusos ízvilág. Szerintem a 7,5%-os alkoholfok azért már nem a megiszunk belőle hármat négyet kategória. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy mindez a 40-es IBU-val kombinálva már kicsit megváltoztatja a dolgokat. Mivel csak kellemesen keserű és egyébként rendkívül jól csúszik simán lemegy belőle több korsóval is de csak óvatosan, mert rendesen harap! Ha van rá lehetőségetek, akkor érdemes csapról fogyasztani, mint általában a NEIPA-kat de ha csak üvegben tudjátok elvinni akkor is tökéletes választás lesz.

 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel