Main Area

Igazi ínyencségekkel töltöttük meg a legújabb sörcsomagot

A sörfesztiváloknak is hála elég szép számban jelentek meg új sörök, amik nem feltétlenül az egyszerű fogyasztóknak szólnak, hanem kicsit már a sörértőbb közönségnek. Plusz a Balkezes sörei is beköszöntek a shopba!

Egy állandóan visszatérő probléma, hogy az új söröket macerás beszerezni, mert kismillió helyről kell külön-külön megrendelni őket és mindig kell valami “térkitöltő” sört is venni mellé, hogy ne fájjon a szállítási költség. Erre találtuk ki a tutit, ami abszolút egy létező problémára kínál megoldást, mégpedig a Heti újdonságok csomagot. Az elmúlt 1-2 hét sörei kerülnek bele, amit így egyben meg tudtok rendelni, ráadásul nektek még kedvezmény is jár hozzá. De vajon mik voltak most az újdonságok?

Igazi különlegességekkel töltöttük meg a legújabb heti újdonság csomagunkat, amiben egy pizzas és egy guavas gose is helyet kapott, de van benne fehérboros IPA, Quad IPA és igazi legendák is. Vegyük is közelebbről szemügyre a felhozatalt.

VÁSÁRLÁS

Balkezes

Már eléggé a végén vagyunk, hogy behúzzuk az utolsó még kimaradt főzdéket is a kínálatba és az egyik ilyen a Balkezes sörei. Most rögtön mind a 4 elérhető sörükből pakoltunk a polcokra. A legendás Greyjoy, amit nem nagyon kell bemutatni senkinek sem, aki már évek óta kóstolgatja a hazai söröket. A mai napig az egyik legjobb hazai Baltic porter, a Bagoly szintén ismerős lehet sokaknak, az évek alatt rengeteg verziója jött ki. A Hopster megint csak egy klasszikus, bár ez “csak” egy sima IPA, amit a Mélyvízzel egészítünk még ki, hogy a teljes sort megkapjuk.

Gose? Naná!

A gose egy kicsit elrugaszkodottabb sörstílus, a savanyú vonalra hajaz és nagyjából a határmezsgyéjén is mozog. Az eheti csomagba viszont kettő is került belőle és mindkettő nagyon hozza a színvonalat! A Horizont Sour Series-ben olyan savanyúkat főznek, amik könnyen érthetőek, némileg feszegetik a határokat, de még mindig inkább csak belépők a sour világba. A Margherita Pizza Gose viszont már első hallásra is minden racionalitást kizár. Pizzás sör, hát az meg mi a manó?! Nagyjából egy gazpacho-t kell elképzelni és a durva az a dologban, hogy nagyon működik! Frissítő, üdítő, egyszerűen csak itatja magát. A másik gose pedig a MONYO egyik limitált sörsorozatából való, a Summer Seriesből. Ide nyári, többnyire savanyú söröket főztek le a srácok, mint pl a Berry Bradley vagy a Banana Bella. A Guava Grace viszont zárja is ezt a szériát és abszolút felteszi az “I”-re a pontot a guavas, epres érzetével.

Ezek nem csupán IPA-k

És természetesen nem maradhatnak ki a sorból az IPA különlegességek sem, ezekből kb minden csomagba jut. A mostani eresztésbe két tétel került, kezdjük az “egyszerűbbel”. A Horizont nagyon ráment az IPA vonalra a Selfish Games sorozattal és most egy korábbi főzethez nyúltak vissza. A Hazy IPA-t porolták le és tömték meg különleges komlókkal. A Nelson Sauvin, Hallertau Blanc és Callista komlók kombinációja egyfajta fehérboros, muskotályos, könnyed ízvilágot kölcsönöz a sörnek, egy kis krémes érzettel. A Fehér Nyúl viszont a tiszta erő irányába ment el, ugyanis a Horizont Quad IPA-ja után ők is megcsinálták a saját verziójukat, ami a Pacific Squad nevet kapta. A “könnyed” 11%-os sör nem csak a típusát illetően különleges, hanem a komlók tekintetében is. A klasszikus amerikai Chinook mellett a Csendes-óceáni térség ausztrál és új-zélandi képviselői is megmutatják magukat: Enigma, Galaxy és Rakau komlókkal.

VÁSÁRLÁS

Elég erősre sikerült a mostani újdonság csomag is, ami bár megint IPA hangsúlyos lett, de szerintem kellően sokszínű ahhoz, hogy mindenki találjon valami kedvére valót benne. Használjátok a SZURETLEN kuponkódot a rendelésnél 10% kedvezményért!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel