Main Area

Indítsuk újra a kocsmázást 10.000 korsó ingyen sörrel!

Szerte körülöttünk az országban már megnyithattak az itatók és mi is rajtra készen várjuk, hogy újrainduljon a budapesti kocsmaélet is. A FIRST sörfőzde pedig rendhagyó összefogással és óriási jófejséggel szeretné majd újraindítani azt!

Kezd kicsit visszatérni az élet és a remény a vendéglátásba, hiszen előszőr a vidéki helyek és mostmár Pest megye is kinyithatott a szomjas sörtársaknak. Azonban a szíve a hazai söréletnek, Budapest még egyelőre nem élvezheti a kocsmaéletet. Mindannyian nagyon várjuk, hogy meglegyen a bejelentés és láthatóan a FIRST sörfőzde rá is készült erre az alkalomra. A „Félig tele” kezdeményezésnek köszönhetően 30 vendéglátóegységgel összefogva 10.000 (!!!) korsó ingyen sört osztanak ki a szomjazó sörisszáknak!

A „Félig tele” megmozdulás célja, hogy megköszönje a budapestiek kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, a vendéglátóhelyeket pedig segítse az újranyitásban. Az optimista felfogás szerint a pohár mindig félig tele van, de a jelenlegi helyzetben kicsit nehéz optimistának maradni a vendéglátást illetően. Viszont sokat segít a helyzeten, ha tudjuk nem vagyunk egyedül. A FIRST sörfőzde, ezért döntött úgy, hogy „Félig tele” néven összefogást indít.

Amint a járványügyi korlátozások enyhítésével Budapest újraindul, a FIRST 10 000 korsó ingyen sörre hívja meg a budapestieket, mintegy 30 partner vendéglátóhelyén. Ezzel köszönjük meg a fővárosiak kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, a vendéglátóhelyeket pedig így támogatjuk az újranyitásban. Köszönjük az embereknek, hogy támogatták a helyi éttermeket, a helyi termelőket, a helyi főzdéket és kérjük, ezt folytassák is!” – fogalmaz Kurucz Dániel, a FIRST Craft Beer tulajdonosa, aki testvérével és tulajdonostársával, Kurucz Gergellyel a Budavári és a Belvárosi Sörfesztivál főszervezője, és évek óta népszerűsíti a minőségi sörfogyasztást Magyarországon.

Bár jelenleg még nem tudni mikor is nyithatnak újra a helyek, mikortól enyhíthetnek Mivel jelenleg nem ismert mikortól léphet életbe a korlátozások enyhítése (de nagyvezírünk elmondása alapján a napokban jöhet infó ezzel kapcsolatban), ezért létrehoztak a kezdeményezésnek egy FB eseményt is, ahol nyomatják majd az infókat a résztvevő helyek listájával és időpontjával kapcsolatban.

Jelenleg az alábbi helyek csatlakoztak már a kezdeményezéshez:

Élesztőház

Szimpla Kert

Beer Brothers

Zsiráf

Tereza

Mazel Tov

Púder Bárszínház

Hadik és Szatyor

FIRST Local Madách Tér

Neked Csak Dezső

Pizza della Rosso

Beerpoint

Csapház - Bartók

Csapház - Gogol

KEG Sörművház

Jégkert

Pointer Váci utca

Pointer Kecskeméti utca

Pointer Teréz körút

Sörpatika Gödöllő

BP Garden

Beer Company Kemens utca

Kabin

Fellini

Hops Beer Bar

Központ Bisztró

Calavera Étterem

Bestia

Fat Mama

BpBARbq

Mash Pub

 

A kezdeményezéshez máris olyan vendéglátóhelyek csatlakoztak, mint például a Szimpla Kert, az Élesztőház, a Beer Brothers, a Mazel Tov vagy a FIRST Local Madách Tér. A Félig tele akciót minden vendéglátóhelyen azonos időpontban fogják megrendezni és a készlet erejéig fog tartani (akármit is jelentsen ez, mert kicsit nehéz lesz mérni, hogy 30 helyen milyen gyorsan fogynak a sörök, mikor fogy el a 10.000). Az ingyen sörért cserébe csak annyit kérnek a fogyasztóktól, hogy készítsenek egy fotót vagy videót az első sörükről és #feligtele hashtaggel töltsék fel közösségi oldalukra. Ha csak ennyi kell hozzá, akkor simán. Nem mintha nem ezt csinálnánk alapból is.

CSATLAKOZZATOK AZ ESEMÉNYHEZ TI IS

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel