Main Area

IPA Colada - TESZT

Hedon
Sörfajta New England IPA
Szín Matt aranysárga
ABV 7
IBU 43
Kiszerelés Csapolt, Üveges - 0,33 l

Ananászos NEIPA

Premier

Teszt

A hagyományos meggy-szilva vonal után mintha a sörfőzés is rátalálna az ananászra, mint alapanyagra. Hiszen a déli gyümölcs (frissen) édes-fanyar íze nem csak a pizzát dobja fel, de a főzetekhez is hozzá tud adni egy olyan ízt, ami a komlókkal szuperül harmonizál. Így gondolhatta a Hedon is, mikor piacra dobta IPA Colada nevű New England IPA-ját, melyet nevéhez híven szépen meg is locsolt ananásszal. 

A koktél helyett azonban itt borostyán színű italra kerül a nagy hab, illatban azonban ott a trópusi gyümölcsök garmadája, így az ananász is. Természetesen, ahogy az lenni szokott, az illat itt sem vezet tévútra: a sörben valóban az ananász íze dominál, ami picit savanykás, maga a korty viszont édes, krémes és lágy. A déli gyümölcs uralmát csak az utózöngében töri meg némi komló és almás savanyúság, de összességében egy elég őszinte és egyértelmű sört tisztelhetünk az IPA Coladában. 

Ezzel a főzettel az a helyzet, hogy ananászt kértünk és ananászt kaptunk. A gyümölcs íze viszi az egész sört a hátán, méghozzá nem a kissé gejl konzerv, hanem a frissen vágott, eredeti ízekkel. Ezzel pedig könnyen belopja magát a gyümölcs fanok szívébe. 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel