Main Area

Jaffa szörpös sörrel készül a nyárra a Borsodi

Kicsit nehéz eldönteni az időjárás alapján, hogy éppen melyik évszakban járunk, de a dátumot elnézve már nyakunkon a nyár. A Borsodi sörmesterei is így gondolhatták és egy Jaffa-ra emlékeztető sörrel rukkoltak elő Tropical Ale néven.

Még fel sem dolgoztuk a Gyömbér és Meggy Ale megjelenését, de a Borsodi bandája már ki is jött a következő sörükkel, ami egy mangós-guavás-maracujás, igazi nyári sörnek ígérkezik. Nagyon rámentek a felsőerjesztésű sörökre, látszik, hogy gyorsan be akarják hozni a lemaradást. De vajon ez a gyümölcsös vonal az, amire a fogyasztóknak szüksége van? Ezt majd a nyári adatok eldöntik, de elég esélyes, hogy sok ember kezében látjuk majd a Borsodi gyümis söreit.

A Tropical Ale folytatja azt a merész koncepciót, ami a 2020-ban bevezetett, új portfólió többi tagját is jellemzi. Mind tartalmukban, mind külső megjelenésükben „Borsodis csavart” hoztak fogyasztóink életébe. Szerettük volna ismét meglepni azon fogyasztókat, akik folyamatosan keresik az új ízeket, hiszen minket is vásárlói kíváncsiság hajt, hogy ne álljunk meg a folyamatos fejlesztéssel” – mutatja be a legújabb terméket Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója.

A Tropical Ale egy limitált kiadású sör lesz, ami nem tudni mit is jelent pontosan, de esélyes, hogy megnézik a fogyasztói reakciókat és aztán meglátják hogyan tovább. Van egy olyan sejtésem, hogy bekerül az állandó kínálatba, de az is lehet, hogy csak nyaranta lesz majd elérhető. Viszont beszéljünk végre a sörről is!

Belemehetnék nagy sörelemzésekbe, de teljesen feleslegesnek gondolom. Kitöltés után rögtön arcon ver a Jaffa szörp karakterisztikája, ami azt hiszem sokakat nosztalgiával tölt el, csak hát nem egy sörtől várnánk ezt. Ez gyakorlatilag azt is előrevetíti, hogy a mangós-guavás-maracujás ízvilág inkább egy narancsos végeredményt ad. A dobozról idézve egyébként:

Narancslé sűrítmény – 4%

Mangólé sűrítmény – 0,6%

Maracujalé sűrítmény – 0,3%

Guavalé sűrítmény – 0,1%

Valószínűleg, ez állhat a narancsos dominancia mögött. Összességében egyébként azt mondanám, hogy az átlagfogyasztónak teljesen jó lesz, kertipartik, parkba kiülések sztárja lesz. Aki viszont kicsit is igényes a sörére az messze el fogja kerülni az első kóstolás után a Tropical Ale-et, mert egyrészt valami fura utóíze van, másrészt meg tényleg nem nyújt sok örömet.

Nem igazán tudom, hogy miért kellett elmenni ebbe az irányba a Borsodinak, a tavalyi erős kezdés után visszaesett a szokásos, nem túl vállalható szintre a termékcsalád. A Borsodi IPA nekem még mindig az elsőszámú választásom, ha nagyüzemi IPA-ról van szó és a Hoppy is egész korrekt sütögetős sör, de ezek az ízesített izék nagyon mellémentek.

A Borsodi Tropical Ale április második felétől lesz elérhető limitált kiadásban, a készlet erejéig a legtöbb Spar és Interspar üzletben országszerte.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel