Main Area

Jöhet egy korsó Pilsner? És egy hordó?

Nem számít már újdonságnak a Pilsner Urquell speckó söre, a Tankovna itthon sem, hiszen több helyen is elérhető. Viszont most az a cél, hogy 1 este alatt elfogyjon, ami azért elég nagy melót igényel!

A PU Tankovnát több helyen is lehet már kapni Budapesten belül, konkrétan még egy olyan kocsmában is, ami alapvetően az egyetemistákra van berendezkedve és ez többnyire nem az ilyen ritkaságokat jelenti a kínálatban. Ráadásul nem csak, hogy tartanak Tankovnát, de még aktivitást is szerveznek köré.

Mitől különleges a Tankovna?

Az acél tankokba a sör pasztőrözés, tehát hőkezelés nélkül kerül és rögtön útjára is indul a sörgyárból az adott vendéglátóhelyre, jelen esetben Plzeňből az Anker’tbe.. A frissességet garantálja az is, hogy a pasztőrözetlen sör szavatossági ideje három hét, és hogy biztosra menjenek a tanksör csapra verése után 7 napon belül el kell fogynia a sörnek. Hogy mindenki jól láthassa hány napja van csapon a Tankovna, a tankokon ezt egy nagy számmal jelzik.

A Kamra Campus úgy gondolta, hogy „uccú neki, igyunk meg egy tanknyi sört” és erre csináltak is egy eseményt. A program üzenetét sem komplikálták túl:

„A cél : fenékig üríteni a Sörtankot!”

Lehet „sörbérletet” venni, ha nagyban akarnánk fogyasztani. A Tankovna Challenge karszalaggal 10 korsó PU-t lehet majd inni 5900 forint ellenében. A sör mellé lesz videóvetítés ( cseh csapolási módok, Prazdroj történeti-, reklámfilmek), lesz sörös stand-up Katona Csaba által és este 20:30-tól pedig akusztik mini koncertek lesznek.

Árak:

1 x PU 890 Ft

5 x PU = 3950 Ft

10 x PU = 5900 Ft

A háromféle cseh csapolási technika

Na Dvakrát (Ropogós) csapolás tovább fenntartja a sör szénsavasságát, ezzel a sör lassabb fogyasztásra is tökéletesen alkalmas, például ha étkezések mellé választjuk. Az erős szénsavasság frissítően hat az intenzív, vagy fűszeres ételek mellett. 

Hladinka (Selymes) csapolás a Pilsner Urquell csapolásának tradicionális cseh módja. Ilyenkor a csapot a korsóba helyezik, és a habot csapolják ki először, majd az alá érkezik az aranyló sör. Ezt a technikát a társasági összejövetelekkor, vagy az étkezések előtt használják a csehek, mert ez simább és kevésbé szénsavas sört eredményez.

Mlíko (Tej) egy majdnem teljes korsó nedves hab meglepően édes ízzel. A Mlíko csapolást tradicionálisan ünnepi alkalmakkor, desszertekhez vagy a nap végén szokták alkalmazni.

Elég hívogató program, csatlakozzatok az eseményhez ITT, tuti, ami biztos alapon.

Mit is mondhatnánk... Na zdravi!

 

 

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel