Main Area

Juicy Hops Series AMARILLO - TESZT

Hopfanatic Brewery
Sörfajta IPA
Szín Aranysárga
ABV 6
IBU 45
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Premier

Teszt

Mióta a Rothbeer féle komlókísérlet sorozat, a Bakancslista belassított, a házi sörfőzőknek és a komlórajongóknak igen kevés lehetőségük támad megkóstolni, mit tud egy bizonyos típusú toboz a profik kezében. Ez azért is különösen kár, mert a New England IPA korát éljük, ahol a történet egésze a komló ízén áll vagy bukik. Ilyen környezetbe indította el a Hopfanatic a Juicy Hops sorozatát, melynek első tagja bemutatja, mit tud az Amarillo komló, ha istenesen tele küldjük vele az IPA-t. 

Matt arany sört takar a név, hatalmas habbal és még nagyobb illattal. A címke nem hazudik, hiszen már korty előtt is érezni, hogy az IPA virágos és igen juicy. És akkor még rá sem tértünk az ízre. Lágy, telt grapefruitos élvezet, amit harapni lehet. Ez a sör nagyon egyben van, nagyon citrusos, de a maláta alap is szépen biztosítja azt a szükséges leheletnyi édességet, sőt pici füstösséget is, amitől igazán különleges lesz a sör. A többedik korty után pedig előjönnek az eddig rejtőzködő ízek is: van itt még kis virágosság, sőt egy zöld, gyógynövényes íz is, de végtére is megtörhetetlen a krémes, citrusos ízorgia.

Azt hiszem, ha ilyen szintet hoz a Juicy széria, ez lesz az új „kötelező olvasmány” házi főzőknek. De persze nem csak a komlót mutatja be parádésan a sör, a tananyag nem száraz (semmilyen értelemben), így az egyszeri fogyasztó is egy bitang jó sört kap. Így kell sorozatot alapítani! 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel