Main Area

K15 - TESZT

Dealbreaker Brews
Sörfajta DDH Double New England IPA
Szín aranysárga
ABV 7,5 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Betonbiztos alapok, modern szerkezet: ez a K15, az idén 15 éves KÉK - Kortárs Építészeti Központtal közösen tervezett egykomlós dupla NEIPA, melyben minden a 2020-as szüretelésű Galaxy komlóról szól.

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: Aranysárga szín, már-már baracklére emlékeztetően sűrű és ködös, nem zavaros. Habja fehér, aprószemű és tartós.

Illat: A komló erőteljesen dominálja az illatot. A Galaxy-ra jellemző barackos jegyek érezhetőek ki leginkább, ami mellé becsatlakoznak a citrusok és enyhén a grapefruit. A háttérben megjelennek malátás jegyek is.

Íz: Erőteljesen érkezik a komló az illatában is fellelhető citrusossággal. A korty eleje inkább barackos és citrusos a vége pedig közepesen kesernyés mellette mégis malátásan édes egy enyhe „kenyeres” lezárással. Közepesen szénsavas.

Összbenyomás: A K15 már az erősebb sörök táborát gyarapítja, talán nem ebből kell egyszerre sok korsóval legurítani. Minden esetre csak megerősíteni tudom magamat, ugyanis ebben a tételben sem találok olyat, ami zavarna. Minden összetevő kellemes összhangban van, egyik sem lóg ki vagy kevés. Szénsavassága kellemes, brutálisan komlós, édesen malátás, közepesen keserű… a nap lezárásához igazából tökéletes. Nagyon ajánlott!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel