Main Area

Karácsony a boltokban

Nem csak a sörboltok polcain jelennek meg karácsonykor a különböző sörcsomagok, hanem az áruházakban, hiperekben is. Ezt szemlézem most, hogy miből érdemes bevásárolni. 

Vágjunk is a közepébe. A nagyobb szereplők kínálatát pörgettem végig, de vannak csomagok, amik már nincsenek és vannak olyanok, amik a heti akciók között tűnnek fel, ezért ezt a cikket fogom frissíteni állandó jelleggel karácsonyig. Aztán meg majd megpróbálom heti rendszerességgel összeszedni az akciókat, mert egyre több sörös csomagajánlat van és elég jó dealeket is ki lehet fogni.

LIDL

Ők már egy jó ideje nyomják a sörös ajánlatokat, valószínűleg rájöttek, hogy van rá kereslet. Konkrétan odáig jutottak a helyzet felismerésében, hogy saját sört készítenek valamelyik hazai sörfőzdénél és saját márkásként kínálják azt. 3 verzió van jelenleg: HARCOS (IPA), HAZAFI (APA) és HEURÉKA (lager). Nem tétlenkedtünk, már teszteltük is őket!

A slágertípusokra mentek rá, hiszen mindenki ezeket keresi nagyjából. Minőségét tekintve teljesen vállalhatóak, 299 forintért meg mondhatni parádés. Nyilván itt nem arra kell számítani, hogy ez lesz életünk söre, de ahhoz, hogy esténként felcsapjon valaki egy ilyet a nap levezetéseképpen pont ideális. Az üvegek címkéje is hangulatos, rajzos világ, bár az elnevezésekkel nem vagyok teljesen kibékülve, nem teljesen tudom miért ezek a termékelnevezések nyerték el a "board" tetszését. Természetesen mindegyiken ott figyel a "CRAFTED FOR LIDL" felirat. Még egy portert tudtam volna elképzelni a szériából egyébként.

Pluszban van még a már sokszorosan visszatérő Belgium Büszkeségei csomag a Borsoditól 1899-ért.

 

INTERSPAR

Meglpő módon itt is feltűnik a Belgium Büszkeségei csomag, ugyanúgy 1899-ért. Egy fokkal izgalmasabb azonban a Lobkowicz pakk, amiben 5 darab lager és egy logózott pohár van, mindez 1699 forintért. Ez egy elég jó dealnek hangzik és az is.

Az ajánló azonban nem hogy itt érne véget, hanem inkább csak itt kezd érdekes lenni! Kézműves Sörpack 2299 magyar pesoért. 1-1 meggyes (4.3%) és szilvás (3.7%), kettő cseh típusú pils (4.5%), valamint egy IPA (6%) és egy APA (5%) van a csomagban. Nem tudom honnan erednek a sörök, kétesélyes, hogy milyen minőséget képviselnek.

Ami pedig tuti befutó mindenkinél (de nálam mindenképpen) az a Hedon "Nincsen kettő négy nélkül" csomagja, amiben a két ikonikus szereplő található meg, Johnnie és Charlie Firpo. A Charlie Firpo egy amerikai, roszos APA, brutál méretű üvegben, ami még Bud Spencer kezében is jól mutatott volna. A testvére, Johnnie, pedig egy blonde ale. 2-2 üveg található a csomagban belőlük.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel