Main Area

Kell még a népnek egy újabb Hidegkomlós? Nem biztos...

A sörgyár újabb taggal bővítette a Dreher termékcsaládját, ezúttal egy hidegkomlózott, félbarna sörrel. A nagy kérdés az, hogy kell-e a piacnak és a fogyasztóknak, hogy még mindig ugyanazt a szériát foltozgassák.

Augusztus utolsó hetében érkezett egy közlemény és egy kics csomag is a Drehertől, amiben a legújabb produktumuk volt, a Dreher Félbarna Hidegkomlós. Az tuti, hogy amikor a névadásról döntöttek a marketingesek, akkor vagy egy masszív termékkóstolás végén voltak vagy szimplán csak nem érdekelte őket, hogy mennyire lesz „szexi” a név, mert ezt nem csak leírni, de kimondani is katasztrófa. Elképzelem a szitut, amikor megkérdezem a haveromat, hogy „hozzak neked egy Dreher Félbarna Hidegkomlóst?” Valószínűleg ez a mondat nem fog elhangzani... Evör!

A sörről annyit lehet tudni egyébként, hogy a már ismert citrusos, friss aromát párosítja egy pörkölt malátás ízvilággal. „Az új sör receptúrájánál az volt a célunk, hogy a hidegkomlózási eljárás során hozzáadott extra Citra aromakomló citrusos zamatát kiegészítsük egy pörkölt malátás ízvilággal. Így a rendkívül népszerű Hidegkomlós mellé egy kerekebb, jellegzetes félbarna variánst alkottunk” – mondta el az új sörről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörfőzőmestere.

És nagyjából ennyi infóval szolgált a közlemény, bár az idézet sem volt különösebben beszédes. Semmi olyan infó, hogy miért éppen egy félbarna sört főztek, semmi háttérsztori, semmi utalás a szeptemberben érkező Dreher165 Napokra, ahol talán csapolva is lehet majd kóstolni, semmi. Kijelenthetem, hogy az idei év leginkább információmentes közleményét olvashattam el a Drehernek köszönhetően! Ezt ezúton is köszönöm!

Kicsit azt érzem, hogy a Drehernél fosnak a trendekre és valójában vagy nem tudnak vagy nem akarnak hallgatni a fogyasztói igényekre, hiszen a Hidegkomlós évekkel ezelőtti sikere óta ezt a lovat próbálják megülni, de ez a bizonyos ló azóta megdöglött (a Soproni Óvatos Duhaj családja kinyírta) és azt rugdossák a földön. Termékfejlesztésben azt hiszem mehéz beérni a Sopronit.

Hamarosan rá is kóstolok az újdonságra, de tekintve, hogy még idén érkezik az újabb Óvatos Duhaj, a tavaly bejelentett Porter, sok jövőt nem jósolok neki. Ettől még lehet jó a sör, de attól tartok, hogy a Porter megint kilométereket fog ráverni.

 

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel