Main Area

Keress munkát egy sörrel a kézben

A mai világban már egyre inkább a munkavállalók diktálják a tempót és a cégek küzdenek az ő kegyeikért. Ezt a LinkedIn egy új szintre emelte, mégpedig úgy, hogy összekötötte a sörözést és a munkakeresést!

A LinkedIn nemrégiben csinált egy felmérést, hogy az emberek mit választanának inkább. Elmenni meginni egy sört vagy munkákat vadászni? Nem meglepő módon a megkérdezettek 45%-a azt mondta, hogy inkább a korsót választaná. (ez angolul olyan szépen van megfogalmazva, hogy azt is itt hagyom: „A full 45% said they preferred ABVs over CVs every time.”) Erre találta ki megoldásként a szakmai közösségi oldal, hogy összeköti a kettőt, ez lett a "The Linked Inn".

Ez gyakorlatilag egy egyszeri alkalom volt, ahol egy pop-up esemény keretében menő cégektől mentek ki a HR-es kollégák és egy sör mellett lehetett beszélgetni velük, munkát keresni. Olyan plusz lehetőségeket is bedobtak, mint például egy fotósarok, ahol lehetőség volt profilképet csináltatni, hogy tuti menő legyen a LinkedIn profilunk. Emellett voltak még tanácsadók, akiktől lehetett kérdezni, hogy mégis mit kell csinálni, hogy megkapjuk álmaink melóját.

Bár ez egy egyszeri esemény volt Londonban, de szívesen látnánk egy ilyen próbálkozást itthon is, hiszen ennél emberközelibb megközelítése nem is lehetne a dolognak. Egy olyan tevékenységet, ami alapból is a kapcsolatok építéséről/ápolásáról szól (a sörözés) összekötni egy olyan lehetőséggel, hogy a karrierünket építsük szerintem win-win szituáció. Itthon is volt hasonló próbálkozás, mégpedig egy sörgyár részéről, ami az elmondások alapján elég jól is sikerült és tavaly már második alkalommal tartották meg.

Forrás: LADBible

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel