Main Area

Kettlesourus - TESZT

Reketye
Sörfajta Sour New England IPA
Szín baracksárga
ABV 8%
IBU N/A
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

8%-os savanyú IPA, 10 gramm Galaxy hidegkomlóval. A Sourus sorozat első képviselője, görög joghurtkultúrával savanyított őrület. A komló barackos aromái igazán frissítővé finomítják a savanyúságot. Igazi csemege.

TESZT

Sour IPA-val sűrűn szoktunk találkozni, de savanyú NEIPA-ról ritkábban szoktunk hallani, de a Reketye elhozta nektek a Kettlesourus személyében.

Ahogy azt a bevezetőben is olvashattátok, Galaxy komlóval lett „meghidegkomlózva”, melynek barackos aromái vannak. Ez a sör minden szempontból barackos. Először is, pohárba kitöltve szinte baracklének néz ki. Savanyú sörökre nem igazán jellemző a tartós habréteg, jelen esetben hamar el is tűnik, így gyakorlatilag hab nélkül egy az egyben úgy néz ki, mint egy Sió baracklé. Kitöltéskor azonnal megcsap a sör gyümölcsös, barackos illata, és belekortyolva sem hagy minket békén a barack: finoman érezni lehet a Galaxy komló barackos aromáit, mely mellé társul egy lágy krémesség, melyet a görög joghortkultúrával savanyított eljárásnak köszönhet a sör. Úgy tudnám a legjobban jellemezni ezt a sört, hogy ez egy koktél.

Végeredményben ez egy kellemesen savanyú, krémes, frissítő sör, melynél nem érezni a 8%-ot. Nyilván nem a strandon, a tűzőnapon innám, sokkal inkább egy meleg nyári estén.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel