Main Area

Kisüzem 2017 sörfeszt Óbudán

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata – a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületével együttműködve – a tavalyi év után idén háromnaposra bővülve, 2017. június 9–11-én másodszor rendezi meg sörfesztiválját. A Kisüzem 2017 nevű rendezvényen kéttucatnyi sörfőzde mintegy 200 -féle sörét lehet majd kóstolni.

A rendezvény kapcsolódik. a GasztrÓbuda programsorozatához. Az esemény szervezőinek, az Óbudai Kulturális Központnak és az Egyesületnek a Kisüzem fesztiválokkal az a célja, hogy legyen egy olyan is a sörfesztiválok sorában, amelyen kizárólag a hazai készítésű sörök jelennek meg. E feltétel alól idén csupán egy határon túli sörfőzde kapott felmentést, a csíkszentsimoni Csíki Sörmanufaktúra.

Import sörökkel tehát ezen a fesztiválon nem fog találkozni a közönség. Akikkel viszont személyesen is találkozhat, azok a sörfőzők, akikkel eddig leginkább csak a söreiken keresztül volt kapcsolata. A Kisüzem 2017 kiváló alkalom megismerni azokat, akik már több, mint húsz éve főzik a sört, és azokat is, akik esetleg csak az elmúlt években kezdték, de már a legjobbak között vannak. Ezt a sörfőző-sörfogyasztó találkozót szolgálja a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének standja, ahol mindhárom napon óránként egy-egy sörfőzde tulajdonosa/sörmestere fog állni és csapolni a pult mögött valamint beszélni a főzdéről és a söreikről. Az óra végén kérdéseket fog feltenni, a helyes megfejtők között pedig jutalmak (sörcsomagok, söröspoharak stb.) kerülnek kisorsolásra. Lesz egy nagydíj is – kétszemélyes főzdelátogatás korlátlan sörfogyasztással –, a harmadik nap végére az érdemli ki, aki a legtöbb helyes választ adta a fesztivál ideje alatt.

A fesztivál szervezői gondoltak az otthon sört főzőkre is, a Gasztroudvarban házisör-főzöknek tartanak workshopot.

A fesztivált június 9-én, pénteken 16 órakor Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere egy hagyományos fa hordó csapraverésével nyitja meg.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásának viszonzásaként a kitelepülő sörfőzdék vállalták, hogy minden standon lesz legalább egy igen kedvező árfekvésű sör (100 Ft/dl).

A fesztivál továbbra is ingyenes és nincs kötelező üvegpohár sem, de több főzdénél is lehet majd bérelni vagy vásárolni poharakat, esetleg otthonról hozni a kedvenc korsót. A fizetőeszköz mindenütt készpénz, de amelyik standon adottak a technikai feltételek, ott bankkártyával is lehet majd fizetni. Ingyenesek a fesztivál területére kihelyezett WC-k is.

 

Időpont: 2017. június 9–11., pénteken 16 órától 23-ig, szombaton és vasárnap 12-től 23 óráig.

Helyszín: Budapest, III. kerület Óbuda Fő tér – Szentlélek tér – Hajógyár u.

Facebook esemény 

 

Résztvevő sörfőzdék:

Bigfoot Sörfőzde

Beerfort Sörfőzde

Brandecker Sörfőzde

Csíki Sör

Domján Sörfőzde

Er-Pé Sörfőzde

Etyeki Sörmanufaktúra

Fenyves Sörház – Zsombói házi sörök

Fóti Kézműves Sörfőzde

Főzdebusz

Gyertyános Sörfőzde

Horizont Sörfőzde

Kecskeméti Sörmanufaktúra

Kissler Sörfőzde

Legenda Sörfőzde

Magyarhertelendi Sörfőzde

Mister Sörfőzde

Rámpa Kft. – Köleses Sör

Rizmajer Sörfőzde

Rothburger Sörfőzde

Serforrás Sörfőzde

Stari Sörfőzde

Sümegi Sörfőzde

Synthesis Brewing Kft.

Szent András Sörfőzde

Zirci Apátsági Sörmanufaktúra

 

Étel- és italkínálat:

Befaló Bill

Csömöri kenyérlángos

Góbé Gurmé

Hangulat Presszó (Csöppentő)

Kolbice

Mex Kitchen

Paneer

Panyolai Pálinka

Rétesvonat

Zing Burger

  

Színpadi programok:

Június 9. péntek:

18.00 Spencer Hill Magic Band

20.00 Ocho Macho

 

Június 10. szombat:

14.00 Sörbemutató

16.00 Gabrielli

18.00 1-ső Pesti Rackák – Ferenczy György és a Rackajam

20.00 Deák Bill Gyula

 

Június 11. vasárnap

14.00 Katona Csaba sörtörténész interaktív előadása

16.00 MÉZ

18.00 Bohemian Betyars

20.00 Balkan Fanatik

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel